Initiatiefnemers Muriël Hartman en Ellen van der Knaap.
Initiatiefnemers Muriël Hartman en Ellen van der Knaap. ((Foto: aangeleverd))

Kersenboogerd Wijkpreventie voor een veilige en leefbare wijk

HOORN - Naar aanleiding van een golf van vandalisme in het weekend van 1 februari j.l. in de wijk Kersenboogerd in Hoorn, hebben inwoners Muriël Hartman en Ellen van der Knaap gezegd: het is genoeg geweest! De Kersenboogerd is een mooie wijk om te wonen, maar aanhoudende overlast, vandalisme en criminaliteit vergallen het woonplezier.

Inmiddels is er in de wijk een Wijklab met spreekuren van onder andere gemeente Hoorn, Intermaris en wijkagenten/handhaving waar inwoners van de wijk terecht kunnen met vragen, klachten en ideeën. Ellen: "In het centrumgebied van de Kersenboogerd zijn bewakingscamera's geplaatst. Maar dat is niet genoeg. Ook andere delen van de Kersenboogerd zijn slachtoffer en daar zijn géén camera's. Ook is er een groot tekort aan 'blauw' op straat."

Muriël kwam met het idee om Kersenboogerd Wijkpreventie op te zetten: inwoners van de wijk gaan op vrijwillige basis in de avond- en nachturen door de wijk lopen. Bijvoorbeeld tijdens het uitlaten van de hond. Het doel: laten zien dat de buurt in de gaten wordt gehouden en voorkomen van overlast, vandalisme en criminaliteit. Dit alles met ondersteuning van de gemeente, handhaving en politie. "Momenteel hebben zich al 11 mensen gemeld die mee willen doen en daar zijn we blij mee. Maar…..met 11 mensen zijn we er nog niet! Bent u inwoner van de wijk Kersenboogerd en wilt u helpen de wijk veilig en leefbaar te houden? Neem dan contact op met Muriël Hartman (muriel.hartman22@gmail.com) voor meer informatie."

Meer berichten