Blaze, een rottweiler van twee jaar oud.
Blaze, een rottweiler van twee jaar oud. ((Foto: aangeleverd))

Dier van de week: rottweiler Blaze

HOORN - Blaze is een rottweiler reu van twee jaar oud. Het is een vriendelijke hond die niet heel waaks is naar vreemden maar wel even aanslaat als hij iets hoort. Kinderen is hij niet gewend. Op zijn vorige adres sliep hij in een bench en daar zat hij ook in als hij eventjes alleen thuis moest blijven.

Blaze kan loslopen in het park en geeft dan geen problemen met de meeste andere honden; aangelijnd blaft hij soms wel naar ze. Af en toe kwam er een teefje op visite en dat ging goed samen (maar het dierentehuis plaatst hem natuurlijk niet bij een andere reu in huis). Hij ging regelmatig een stukje mee naast de fiets.
Blaze is wel een held op sokken en dit is zeker een aandachtspunt voor de nieuwe eigenaar. Hij kan schrikken van bepaalde objecten of onverwachte dingen, en bij de dierenarts moet hij een snoetje om omdat hij anders niet te hanteren is. Aan de andere kant probeert hij mensen wel uit met bedelen en aandacht afdwingen. Het dierentehuis zoekt voor hem dan ook een ervaren nieuwe baas die weet hoe hij met dit gedrag moet omgaan.

Wie interesse heeft in Blaze, kan contact opnemen met het Dierentehuis Hoorn: 0229-218197. Het asiel is gevestigd aan de Schellinkhouterdijk 1 in Hoorn en is dagelijks (behalve zondag) geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

Meer berichten