Sierd de Vos steunt het goede doel van de veilingavond: sport voor mensen met een beperking meer toegankelijk maken.
Sierd de Vos steunt het goede doel van de veilingavond: sport voor mensen met een beperking meer toegankelijk maken. ((Foto: aangeleverd))

Sierd de Vos steunt goede doel sportveiling in Zwaag

ZWAAG - Sierd de Vos is de gastspreker tijdens de eerste West-Friese veilingavond op 3 april. 'El Sierd' staat bekend om zijn kennis van het Spaanse voetbal en zijn unieke stijl als voetbalcommentator, hetgeen hem de status van cultheld en een grote achterban op social media bezorgde. Zijn Facebookpagina heeft meer dan honderdduizend volgers. Samen met Jeroen Grueter sprak Sierd het populaire spel FIFA'20 in, waardoor ook de jeugd nu bekend is met zijn bijzondere stijl van verslaggeving. Aan 'Veiling op je club', de organisatie die de avond professioneel ondersteunt, laat Sierd weten graag naar West-Friesland te komen omdat hij het overkoepelende doel van de veilingavond, sport voor mensen met een beperking meer toegankelijk maken, van harte ondersteunt.

Zijn als brutaal omschreven reportagestijl levert vaak originele reportages op vanuit invalshoeken die andere reporters en redacties links laten liggen. Sierd staat bekend om zijn verhalen over onder meer plaatselijke restaurants, gebouwen en het weer. De reportages tijdens VI Oranje in 2014 zijn legendarisch. Zijn benadering maakt hem tot een gewild reportagemaker bij verscheidene zenders. De Vos werkte achtereenvolgens voor de NOS, KRO, AVRO, TROS, RTL, NOS, FilmNet, Canal+, SBS 6, Talpa, Sport1, WKProducties, Eyeworks en tegenwoordig Southfields.

Sierd deed lang niet alleen van voetbal verslag. Hij is allround, dat zal blijken op 3 april in het clubgebouw van de West-Friese HockeyClub aan de Roskam in Zwaag. Een van zijn meest bekende momenten was bij de Olympische Spelen van 1992, toen hij nadat Ellen van Langen goud haalde, haar kuste op de wangen en daarna een mobiele telefoon overhandigde zodat ze met het thuisfront kon bellen.

Dat Sierd een groot fan van Atlético Madrid is, is algemeen bekend. Hij veilt daarom als eerste item een geheel verzorgde reis naar Atletico. Inclusief Sierds restauranttips in de omgeving van het stadion!

Veilingitems

Het veilingteam dat bestaat uit tien mensen die stuk voor stuk hun sporen in de sport van West-Friesland verdiend hebben, wil meer dan tweehonderd veilingitems verzamelen. Zij zijn al behoorlijk op weg om dit aantal te bereiken. West-Friese ondernemers die hun steentje willen bijdragen kunnen mailen naar veiling@westfriesesportverkiezing.nl. Daarna wordt contact opgenomen.

Meer berichten