De Formulierenbrigade is een initiatief van VrijwilligersNH, BuroFlo en Bibliotheek Hoorn.
De Formulierenbrigade is een initiatief van VrijwilligersNH, BuroFlo en Bibliotheek Hoorn. ((Foto: aangeleverd))

Opening Formulierenbrigade in Wijklab Grote Waal in Hoorn

HOORN - De FormulierenBrigade wijklab Grote Waal is donderdag 13 februari om 14.00 uur officieel geopend door wethouder Simon Broersma. Direct na de opening zijn al drie inwoners van de Grote Waal geholpen door de deskundige vrijwilligers van de Formulierenbrigade.

De FormulierenBrigade is een initiatief van VrijwilligersNH, BuroFlo en Bibliotheek Hoorn en is bedoeld voor iedere inwoner van de Grote Waal en Hoorn. Inwoners kunnen elke donderdag van 14.00 tot 16.00 uur in het wijklab in winkelcentrum de Grote Beer terecht voor (digitale) administratieve en hulp bij het invullen van ambtelijke formulieren. De hulp van de vrijwilligers van de FormulierenBrigade is gratis. De Formulierenbrigade breidt uit met een tweede spreekuur in Hoorn. Inwoners kunnen sinds 2017 wekelijks op maandag van 14.00 tot 16.00 uur terecht in bibliotheek Hoorn, centrum. Hier worden inmiddels jaarlijks honderden inwoners geholpen.

Samenwerking

De FormulierenBrigade is tot stand gekomen op initiatief van Bibliotheek Hoorn, Buro Flo en VrijwilligersNH en wordt gesteund door gemeente Hoorn. De vrijwilligers die betrokken zijn bij de formulierenbrigade worden geworven via VrijwilligersNH. Zij zijn goed getraind en bekend met de vragen die aan bod kunnen komen tijdens de gesprekken. Norma Stapel begeleidt het project vanuit VrijwilligersNH. "Het initiatief is in korte tijd tot stand gekomen, ook door de snelle en enthousiaste steun van het wijklab Grote Waal. Daar zijn we heel blij mee." Marian, Programma Manager Grote Waal SAMEN STERK, vult aan: "Het is een mooie manier om inwoners van dienst te kunnen zijn. Het wijklab is een prachtig trefpunt voor iedere inwoner van de Grote Waal. Je loopt makkelijk binnen en vindt wat je nodig hebt. En dat is precies de bedoeling!"

Mensen kunnen bij de brigade terecht voor uitleg over brieven van gemeente, overheid en instanties zoals verzekeringen, UWV, DUO, woningcorporatie of bank. Het doen van aanvragen voor toeslagen, kwijtscheldingen of aanvullende financieringen, andere correspondentie met officiële instanties. Denk dan aan aanvragen van een DigiD, doen van declaraties bij de verzekeraar, aanvragen studiefinanciering of toeslagen en het verzamelen van de benodigde en juiste informatie ervan.

Meer berichten