Dier van de week: Boy

Algemeen
Boy is dol op knuffelen.
Boy is dol op knuffelen. (Foto: aangeleverd)

HOORN - Boy is een lieve gecastreerde kater van circa zes jaar oud. Hij is gevangen met een grote groep verwilderde katten, maar in tegenstelling tot de rest bleek hij hartstikke tam te zijn. Hij is dol op knuffelen en kruipt het liefst helemaal in je.

Boy heeft wel lange tijd buiten gezworven en heeft daardoor niet zoveel zelfvertrouwen meer. Hij is snel onder de indruk van onverwachte dingen en zal tijd nodig hebben om weer helemaal te wennen in een huis. Ook moet hij een keer ernstig ziek zijn geweest, want zijn longen vertonen flink wat littekenweefsel. In een beschermde omgeving redt hij zich hier prima mee, maar het betekent wel dat het dierentehuis een nieuw thuis voor hem zoekt waar niet wordt gerookt en geen haardvuur wordt gestookt, en waar hij beperkt buiten gelaten wordt. Wie heeft er een geschikt plekje voor hem?

Wie interesse heeft in Boy, kan contact opnemen met het Dierentehuis Hoorn: 0229-218197. Het asiel is gevestigd aan de Schellinkhouterdijk 1 in Hoorn en is dagelijks (behalve zondag) geopend van 13.00 tot 16.00 uur.