Bibliotheek Hoorn en Westfriese Bibliotheken bieden hulp bij belastingaangifte

Algemeen
Zelf aangifte doen? Een aantal vestigingen biedt gratis beveiligd computer- en internetgebruik.
Zelf aangifte doen? Een aantal vestigingen biedt gratis beveiligd computer- en internetgebruik. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Het is belangrijk dat de belastingaangifte op de juiste manier gedaan wordt. Mensen kunnen anders in de problemen raken of juist financiële voordelen mislopen. Wie wel wat hulp kan gebruiken bij de belastingaangifte via de computer, kan van 2 maart tot en met 30 april terecht in de Westfriese Bibliotheken en de Bibliotheek Hoorn.

Samen met Maurice Schoutsen van Advieslokaal bieden de Bibliotheken gratis belastingklassen ter ondersteuning van de digitale aangifte voor 2019 in een aantal vestigingen van de Bibliotheek Hoorn en de Westfriese Bibliotheken. Voor data in Hoorn kijk op www.bibliotheekhoorn.nl/belastingklas . Overige bibliotheken kijk op www.westfriesebibliotheken.nl/belastingklas .

Van 2 maart tot en met 30 april vindt in Hoorn wekelijks het belastingspreekuur plaats in samenwerking met de Formulierenbrigade. Het belastingspreekuur in de Bibliotheek Hoorn is iedere maandag van 14.00 tot 16.00 uur, Centrale Bibliotheek, zonder afspraak. Maandag 2 maart wordt in de Bibliotheek Hoorn het belastingspreekuur officieel geopend door wethouder Al Mobayed.

Voor mensen die zelf aangifte willen doen, bieden de Bibliotheken gratis beveiligd computer- en internetgebruik in een aantal vestigingen. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten is gratis en voor iedereen, ook voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek.