Lever de hulpmiddelen vandaag nog in bij de brandweerpost in Westwoud.
Lever de hulpmiddelen vandaag nog in bij de brandweerpost in Westwoud. ((Foto: Theo Annes))

Brandweer Westwoud zamelt hulpmiddelen in

WESTWOUD - Vanuit de brandweer Westwoud wordt een grote inzamelingsactie voor hulpmiddelen gehouden. Die wordt ondersteund door de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en meerdere brandweerkorpsen hebben zich aangesloten bij de actie. Samen willen zij op deze manier de veiligheid van de zorgverleners ondersteunen.

Arjan is zelf werkzaam bij de ambulancedienst en weet hoe hard deze hulpmiddelen nodig zijn. Donderdag bedacht hij deze inzamelingsactie en kaartte het ook aan bij de Veiligheidsregio. Die waren zo enthousiast dat het is uitgebreid naar meer kazernes. "Wij zijn heel actief en hebben een fanatieke ploeg. We hebben veel bedrijven benaderd en meerdere hebben aangegeven langs te komen. We hopen op heel veel spullen, maar hoeveel exact is nog afwachten. Maar we krijgen veel reacties en daar zijn we heel blij mee. We hopen dat het z'n vruchten gaat afwerpen. Mensen kunnen de hulpmiddelen bij ons brengen, maar als dat niet lukt kunnen we ze ook komen halen."

Waar is behoefte aan:
- FFP-1, FFP-2 en FFP-3-maskers
- veiligheidsbrillen
- Spatschermen half of volgelaat
- weggooi-overalls
- nitrille handschoenen

Bedrijven of particulieren die deze materialen beschikbaar hebben, kunnen deze langsbrengen op dinsdag 24 maart tussen 10.00 en 17.00 uur.

Meer berichten