Hulp Dichtbij van Vrijwilligerspunt helpt

REGIO - De afdeling Hulp Dichtbij van Vrijwilligerspunt brengt hulpvragers en vrijwilligers bij elkaar. Gezellig samen een kopje koffie drinken. Even naar buiten een wandelingetje maken. Voor een vrijwilliger vaak een kleine moeite. Voor kwetsbare groepen zoals ouderen hét sociale lichtpuntje in de week.

En nu zelfs dit lichtpuntje er door het coronavirus niet meer inzit, dreigen deze mensen in een sociaal isolement te raken. "Wij roepen iedereen in West-Friesland op te laten weten als je hulp nodig hebt, of juist hulp kunt bieden", zegt Ineke van Etten van afdeling Hulp Dichtbij van Vrijwilligerspunt.

Er zijn veel manieren waarop we mensen uit de kwetsbare groep kunnen helpen, zonder dat we daarmee de kans op verspreiding van het coronavirus vergroten. Ineke: "Veel hulpvragen van Hulp Dichtbij, hebben betrekking op samen erop uitgaan. Dat kan helaas nu niet meer. Maar het zou natuurlijk geweldig zijn als we een alternatief kunnen bieden. Maar ook voor de nieuwe hulpvragen die juist nu door het coronavirus en de verscherpte maatregelingen van het RIVM ontstaan. Wij hopen vanuit Hulp Dichtbij ook deze mensen te kunnen helpen in deze zware periode, waarin we juist op elkaar zijn aangewezen."

Vrijwilligerspunt is partner van de website www.coronahelpers.nl, een van de initiatieven in Nederland die hulpvragers en hulpaanbieders samenbrengt. Op deze website kan hulp gevraagd en hulp geboden worden. Bellen kan ook: 0229-216499. E-mail: info@vrijwilligerspunt.com.

Meer berichten