Nibud lanceert Geldkrant-special vanwege coronacrisis

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

REGIO - Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) brengt vanwege de coronacrisis een speciale online editie van de Nibud Geldkrant: de Geldkrant-special Minder inkomen. Met de krant biedt het Nibud handvatten aan mensen die als gevolg van de corona-uitbraak met een (sterke) daling van hun inkomen hebben te maken.

"Sommige veranderingen in je leven zie je aankomen, sommige komen zeer onverwacht op je pad", zegt Nibud-directeur Arjan Vliegenthart. "De huidige crisis is tamelijk abrupt ontstaan en daardoor zitten veel mensen met de handen in het haar. Met deze Geldkrant-special Minder inkomen helpen we mensen op weg om financieel overeind te blijven."

Daarnaast houdt het Nibud op de site consumenten met de Geldwijzer Corona op de hoogte van actuele ontwikkelingen die in deze tijd belangrijk zijn voor de portemonnee van de Nederlandse huishoudens.

Op maat
In de Geldkrant-special: Minder inkomen staan niet alleen praktische tips en adviezen, ook legt een gedragsdeskundige uit hoe mensen met financiële stress om kunnen gaan. Gemeenten kunnen de krant op maat laten maken. Zo kunnen zij hun inwoners op een laagdrempelige manier informeren over de regelingen die zij hebben getroffen om mensen te helpen.