Actie Westfries Museum in Hoorn: #gekniptvooronzehelden

Algemeen
Eline Janssens in actie.
Eline Janssens in actie. (Foto: Menno van Wees)

HOORN - Het zijn moeilijke tijden, maar er gebeuren gelukkig ook hartverwarmende dingen. Terwijl het coronavirus om zich heen grijpt, zijn talloze professionals en vrijwilligers dagelijks in de weer om ons land draaiende te houden en naar anderen om te kijken. Speciaal voor hen start het Westfries Museum de actie ‘Geknipt voor onze helden’. En zo kan iedereen thuis heel persoonlijk een eigen held bedanken en dat aan de wereld laten weten.

Een witte duif staat voor de adem, de levensgeest en van zorg hebben voor elkaar. Maar de witte duif staat ook voor liefde en hoop. En dat is wat we hard nodig hebben in deze onzekere tijd. Daarom roept het Westfries Museum op om een witte duif uit te knippen en deze duidelijk zichtbaar voor het raam te hangen. Een vederlichte gebaar waarmee je iedereen die voor een ander in touw is een hart onder de riem steekt. Maar het kan ook een bedankje voor iemand in het bijzonder zijn. Komende zondag 29 maart is het de dag van de goede daad. Zet die dag je duif op social media en bedank je held op wereldse wijze!

Meedoen?

Ga naar de website van het Westfries Museum: www.wfm.nl. Hier vind je knipvoorbeelden met instructie van knipkunstenaar Eline Janssens. Ook liggen er knipbladen met duiven bij 16 West-Friese vestigingen van supermarktketen DEEN. Uiteraard mag je ook zelf een duif ontwerpen, laat je vooral inspireren. Knip hem uit, versier hem als je wilt of schrijf erop voor wie deze duif bestemd is. Hang hem duidelijk zichtbaar voor het raam en plaats hiervan een foto op zondag 29 maart op social media. Gebruik daarbij #gekniptvooronzehelden. Vertel er vooral bij voor welke held je deze duif geknipt hebt en waarvoor je hem of haar persoonlijk wilt bedanken. Tag waar mogelijk de persoon in kwestie, zodat diegene jouw gebaar opmerkt. Je bedankt onze helden zo op een heel persoonlijke manier.

Natuurlijk is knippen ook gewoon leuk om te doen, alleen of bijvoorbeeld samen met de kinderen. En het is kunstiger dan je denkt. Kijk bijvoorbeeld zaterdag 28 maart maar eens naar de online workshop van het Westfries Museum via de Facebookpagina en de website. Ga zelf met papier en schaar aan de slag onder leiding van beeldend kunstenaar Eline Janssens. Zij is gastconservator van de tentoonstelling ‘Janssens en Koerten | Geknipt voor de kunst’ die momenteel in het museum staat, maar door de coronamaatregelen niet te zien is. Zo kun je je toch door haar laten inspireren. Knip vooral mee, want knippen in quarantaine biedt een wereld aan mogelijkheden.

Meer informatie: www.wfm.nl.