Nu even geen Kunst in de Kas in Zwaag

Algemeen
In deze surrealistische tijd van het coronavirus kunnen de fysieke exposities in de tuinderskas in Zwaag geen doorgang vinden.
In deze surrealistische tijd van het coronavirus kunnen de fysieke exposities in de tuinderskas in Zwaag geen doorgang vinden. (Foto: aangeleverd)

ZWAAG - Het bestuur van Stichting Kunst in de Kas heeft besloten de geplande exposities uit te stellen. In deze surrealistische tijd van het coronavirus kunnen de fysieke exposities in de tuinderskas in Zwaag geen doorgang vinden. Wel krijgen kunstenaars online exposure en wordt er een speciale nieuwsbrief geïntroduceerd.

Kunst in de Kas vult het gat tussen het atelier en het gevestigde galeriecircuit. De Stichting geeft 'Verborgen kunstenaars met een grote K' een podium. Traditiegetrouw opent Kunst in de Kas met een verrassende lente-expositie. "Voor dit voorjaar hadden we het thema ‘botanische kunst’ in de planning", aldus voorzitter Corrie Fintelman. "Botanisch-kunstenaar Pascal Stroet uit Hoorn (gefascineerd door natuur, kunst en design) zou met botanische objecten exposeren. Jawek Kwakman uit Hoorn had voor deze expositie speciale botanische ‘fractal-art kunstwerken’ gerealiseerd. Het geheel zou worden gelardeerd met balletvoorstellingen gechoreografeerd door Nanska van de Laar. Deze expositie wordt nu uitgesteld."

Voorlopig virtueel

De fysieke exposities zijn nu weliswaar niet mogelijk. Virtueel staat Kunst in de Kas niet stil. Op de website en social media krijgen de ‘KasKunstenaars’ exposure. Deze maand wordt er een speciale nieuwsbrief gelanceerd die van tijd tot tijd wordt uitgegeven. In deze nieuwsbrief exposeren kunstenaars met positieve ‘oneliners’ in deze surrealistische tijd en vertellen of en hoe de COVID-19 periode hun inspireert.

Meer informatie: www.kunstindekas.nl .