Boetes en aanhoudingen in Hoorn vanwege overtreden coronaregels

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

HOORN - Vanwege het overtreden van de corona-regels zijn bij de Cruijff Court aan de Klaproos in Hoorn dinsdag 7 april twee jongeren aangehouden en negen boetes van 390 euro uitgedeeld. De burgemeester van Hoorn laat weten dat de tijd van waarschuwen voorbij is en dat mensen die de coronaregels overtreden een boete kunnen verwachten.

Op het voetbalveld waren twintig á vijfentwintig jongeren tussen de 18 en 23 jaar aan het voetballen. Hierbij overtraden zij de twee belangrijkste coronaregels:

Je mag niet met drie of meer personen bij elkaar komen (tenzij je een gezin vormt). Je moet altijd 1,5 meter afstand houden.

Tijdens een gezamenlijke actie van de politie en BOA’s van de gemeente Hoorn hield de politie twee mensen aan. De één vanwege belediging van de toezichthouders, de ander omdat hij geen ID-bewijs kon laten zien. In totaal kregen negen jongeren een boete van 390 euro.

"De meeste jongeren houden zich netjes aan de regels. Helaas zijn er altijd uitzonderingen. Maar het is klaar met dit asociale gedrag", benadrukt burgemeester Jan Nieuwenburg. "De tijd van waarschuwen is voorbij. Als je met dit soort gedrag andere, meer kwetsbare mensen in levensgevaar wilt brengen, dan heb je die boete van 390 euro verdiend. Ik begrijp heel goed dat deze periode niet makkelijk is. En ik begrijp ook dat de verleiding groot is om naar buiten te gaan en je vrienden op te zoeken. Maar het kan écht niet. We moeten dit sámen doen."