Cultuur Hoorn opent je wereld

Algemeen
Cultuur Hoorn: onbeperkt toegang tot de beste cultuur van de stad.
Cultuur Hoorn: onbeperkt toegang tot de beste cultuur van de stad. (Foto: aangeleverd)

HOORN - De deuren van veel culturele instellingen in Hoorn zijn helaas nog dicht, maar online zijn er velen 24 uur per dag geopend en is er een verscheidenheid aan digitale culturele diensten. Wat te denken van Museum tv, Troost Theater: theatertips voor thuis, een leerzaam webinar of een podcast over de Gouden Eeuw? Dit is slechts een klein deel uit het totale aanbod. Op onze website www.cultuurhoorn.nl zijn leuke en interessante ideeën te vinden die je wereld openen. Met dagelijks een nieuwe workshop, boekentip, podcast of andere online activiteit die makkelijk thuis te volgen is.

Maar het liefst gaan de culturele instellingen natuurlijk weer snel open. Zij missen de bezoekers, leden en leerlingen, het publiek en het persoonlijk contact.
De Bibliotheek Hoorn is donderdag 14 mei weer (beperkt) open gegaan. Ook andere culture instellingen zijn druk bezig met voorbereidingen om per 1 juni zeer beperkt weer open te gaan. Zo gaat Theater het Pakhuis kleine voorstellingen en activiteiten organiseren en gaat Schouwburg het Park weer open voor kleine vergaderingen tot dertig personen. Ook de Vue Hoorn, Cinema Oostereiland en de Hoornse musea bereiden zich voor om beperkt open te gaan.

Op de hoogte blijven van alle (online) activiteiten van Cultuur Hoorn en wanneer welke culturele instellingen weer open zijn? Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief op www.cultuurhoorn.nl.

Cultuur Hoorn is een samenwerking tussen alle culturele organisaties in Hoorn. Professionals die hun passie voor cultuur graag delen. Het doel is om Hoorn als aantrekkelijke culturele stad nog meer onder de aandacht te brengen, zowel in de regio als landelijk. Cultuur Hoorn ondersteunt en versterkt bestaande initiatieven door meer samen te werken. Ook worden nieuwe projecten gestart om Hoorn als cultuurstad nog beter op de kaart te zetten.