Museum van de 20e Eeuw weer open

Algemeen
Wie het museum wil bezoeken, moet vooraf een kaartje voor een tijdslot op www.museumhoorn.nl kopen.
Wie het museum wil bezoeken, moet vooraf een kaartje voor een tijdslot op www.museumhoorn.nl kopen. (Foto: aangeleverd)

HOORN - Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn is vanaf 1 juni weer geopend voor publiek. Wie het museum wil bezoeken, moet vooraf een kaartje voor een tijdslot op www.museumhoorn.nl kopen. Dat geldt ook voor houders van een Museumkaart of voucher.

Je koopt kaarten voor het museum inclusief de tentoonstellingen DDR en Telekids die verlengd zijn tot en met 30 augustus 2020. Met extra hygiënemaatregelen, inzet van onze medewerkers en vrijwilligers wordt gezorgd dat het museum coronaproof is. Ook bezoekers helpen mee, door zich aan extra voorschriften te houden.

Steun hard nodig

Op 13 maart moest het Museum van de 20e Eeuw de deuren sluiten, net zoals veel andere instellingen. Dat betekent dat het Hoornse museum de afgelopen maanden vrijwel geen inkomsten had. Met een voorzichtige start met maximaal honderd bezoekers tegelijk hoopt het museum weer wat geld binnen te krijgen. Directie en medewerkers hopen dan ook dat velen de weg naar het museum en zijn exposities weer weten te vinden. Een bezoek met de MuseumKaart is gratis maar ook dan steunt de bezoeker het museum.

Winkel en webshop

Ook met aankopen in de MuseumShop steun je het museum. In de fysieke winkel op het Oostereiland zijn honderden leuke artikelen te koop, vaak voor opvallend lage prijzen. Van boeken tot kaarten, van cd’s tot LP’s, van radio’s tot cadeauartikelen. Een deel van het assortiment is ook te bestellen via www.museumhoorn.com De koffiehoek is voorlopig nog beperkt open. Bezoekers kunnen voor één euro zelf een kopje koffie of thee inschenken.