Westfries Archief weer open

Algemeen

HOORN - De studiezaal van het Westfries Archief is vanaf 2 juni weer open voor bezoekers, uiteraard met inachtneming van de benodigde COVID-19-maatregelen. Alvorens een bezoek aan de studiezaal te brengen dienen stukken vooraf te worden aangevraagd via www.westfriesarchief.nl. Daar is ook uitleg over het aanvragen te vinden.

Daarnaast wordt aan bezoekers gevraagd om onderzoek zoveel mogelijk op afstand te doen. Veel bronnen zijn te raadplegen op de website. Voor hulp bij het aanvragen, of in geval van twijfel of een bezoek nodig is, is het Westfries Archief telefonisch bereikbaar tijdens kantooruren via 0229-282500.

Afspraak

Een bezoek kan uitsluitend na het maken van een telefonische afspraak via 0229-282500. Van de afgesproken datum en tijdstip kan niet worden afgeweken wegens het beheersen van bezoekersstromen. Het Westfries Archief hanteert een maximum aantal bezoekers van vier gelijktijdig op de studiezaal, één persoon per afspraak. Het advies is om een eigen laptop en camera mee te nemen. Bij het maken van de afspraak hoort een gezondheidscheck. Deze wordt herhaald bij binnenkomst in de studiezaal. Overige regels en richtlijnen om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen worden in de studiezaal meegedeeld.

Meer informatie: www.westfriesarchief.nl