Gedichten en accordeonmuziek in de tuin van Avondlicht

Algemeen
Kitty Mol van de Bibliotheek Hoorn droeg gedichten voor en werd ondersteund door twee muzikanten van Muziekschool Boedijn.
Kitty Mol van de Bibliotheek Hoorn droeg gedichten voor en werd ondersteund door twee muzikanten van Muziekschool Boedijn. Foto: Theo Annes

HOORN - Kitty Mol van de Bibliotheek Hoorn droeg woensdagmiddag 3 juni gedichten voor aan ouderen in de tuin van Avondlicht. Zij werd hierbij ondersteund door twee muzikanten van Muziekschool Boedijn.

Kitty: "Het is heel fijn om op deze manier iets te betekenen voor de bewoners, vooral in deze coronatijd. Het is zo leuk om te doen en ik zie dat de mensen echt genieten. Ik kon echt contact met ze maken."

West-Fries

Kitty las voor uit diverse werken van onder andere Tim Hoffman (lekker modern), Deelder en Remco Campert. Maar er was ook ruimte voor een West-Fries gedicht Nuwe Skoene uit het boekje Roik van Ina Broekhuizen-Slot. "De muzikanten zijn accordeonisten. Accordeon is een beetje volks instrument, dit sluit goed aan bij de West-Friese taal. Voor veel mensen heel herkenbaar zijn", aldus Kitty.

De gedichten en de muziek worden afgewisseld. Eén van de bewoners vroeg de laatste keer na afloop waar hij de gedichten kon kopen voor de gedichtenbundel die hij samenstelt voor de medebewoners. Hij heeft ze inmiddels ontvangen.

Verbinding

De Bibliotheek Hoorn staat voor een leven lang leren, voor iedereen die wil leren. Als Huis van Ontwikkeling geloven wij in de kracht van verbinding. Daarom besteedt de bibliotheek extra aandacht aan (digi)taalvaardigheid en mediawijsheid: dé randvoorwaarden voor zelfredzaamheid in onze maatschappij.