Herberg Hoorn stopt

Algemeen
In vijf jaar tijd groeide de Herberg uit tot een evenement waar ieder jaar zo’n vijfhonderd vrijwilligers aan meededen.
In vijf jaar tijd groeide de Herberg uit tot een evenement waar ieder jaar zo’n vijfhonderd vrijwilligers aan meededen. (Foto: aangeleverd)

HOORN - De organisatie van Herberg Hoorn heeft zaterdag 30 mei bekend gemaakt te stoppen met hun jaarlijks initiatief.

Ingrid Docter, een van de initiatiefnemers van het eerste uur: "Vijf jaar geleden zagen wij in de binnenstad weinig verbondenheid en activiteiten in en rondom de kerstperiode. Daarnaast voelden we ook dat er in de samenleving veel aan het bewegen was. We wilden iets vrolijks brengen in de stad, waarbij ontmoeten en delen van talenten centraal stond. Met een groep creatieve organisaties en mensen is toen het initiatief Herberg Hoorn van start gegaan; een meerdaags evenement in aanloop naar de kerstdagen. In vijf jaar tijd groeide de Herberg uit tot een evenement waar ieder jaar zo’n vijfhonderd vrijwilligers aan meededen."

Toch besluit de organisatie nu te stoppen met ‘hun Herberg’. Al na het eerste jaar werden ook door andere partijen meer initiatieven gestart in de Hoornse binnenstad. Ingrid: "Herberg Hoorn heeft verschillende partijen geïnspireerd om zelf nieuwe dingen te organiseren, al dan niet in samenwerking met ons. Ook een aantal betrokken projectleiders van Herberg Hoorn zijn hun taken steeds zelfstandiger gaan invullen. Onze rol als aanjager is daarmee vervuld. Er zijn zoveel mooie projecten ontwikkeld, zoveel bijzondere ontmoetingen tot stand gebracht en er is met zoveel liefde en aandacht door iedereen gewerkt, dat is een prachtig resultaat. We zijn dankbaar dat we een voortrekkersrol in Hoorn hebben kunnen én mogen vervullen. Als we zien wat er afgelopen jaar georganiseerd is voor en door de bewoners van Hoorn dan kunnen we daar als Herberg Hoorn alleen maar heel blij mee zijn."