Incotec verrast medewerkers Hospice

Algemeen
Yvette Oomen (l), coördinator vrijwilligers van Hospice Dignitas met Carolien van Vliet van Incotec.
Yvette Oomen (l), coördinator vrijwilligers van Hospice Dignitas met Carolien van Vliet van Incotec. Foto: Aangeleverd

Medewerkers en vrijwilligers van hospice Dignitas in Hoorn werden 6 juli verrast met een aardigheidje: een pakket met biologische verse sappen. Als blijk van dankbaarheid voor al het goede werk, in het bijzonder in deze coronatijd, besloot zaadverbeteraar Incotec uit Enkhuizen iets extra’s te doen voor alle 142 mensen die zich, betaald en onbetaald, inzetten voor mensen in de laatste levensfase en hun naasten.

Yvette Oomen, Coördinator vrijwilligers van Hospice Dignitas: “Ik ben heel blij dat we dit cadeau aan onze vrijwilligers en onze medewerkers mogen geven als bedankje voor ieder’s inzet in de afgelopen tijd.”

Moest nodig gebeuren

Deze actie is bedoeld als een hart onder de riem voor medewerkers en vrijwilligers in de zorg, die het de afgelopen periode extra zwaar hebben gehad. De link werd gevormd door Incotec-medewerker Carolien van Vliet. Zij is vanwege de corona opnieuw actief als zorgvrijwilliger bij het hospice. Incotec heeft de afgelopen periode aan medewerkers van de thuiszorg van De Omring, personeel van het Dijklander Ziekenhuis en bewoners en medewerkers van vier zorgcentra in de omgeving bloemen geschonken. Dignitas was nog niet aan de beurt geweest en Carolien vond dat dat nodig moest gebeuren.

 Laatste fase van het leven

Hospice Dignitas is een plek waar je jezelf mag zijn als de laatste fase van jouw leven is aangebroken. Dag en nacht worden de gasten verzorgd en omringd met wat nodig is op lichamelijk, psychisch, sociaal en spiritueel vlak.