Sportieve, creatieve en culturele activiteiten in gemeente Hoorn

Algemeen
Gezellig samen iets moois maken.
Gezellig samen iets moois maken. (Foto: Theo Annes)

REGIO - De gemeente Hoorn staat nog vijf weken lang in het teken van Zomer in Hoorn, waarbij maar liefst ruim honderd activiteiten op de rol staan.

De organisatie van dit mega evenement is in handen van Stichting Netwerk, Team Sport van de gemeente Hoorn, De Blauwe Schuit, Muziekschool Gerard Boedijn en verschillende cultuuraanbieders. "De eerste reacties op dit fenomeen in Hoorn waren fantastisch", zegt Brechje Munnik in dienst van Stichting Netwerk. "Vanaf het moment dat bekend werd dat we Zomer in Hoorn gingen organiseren stroomden de aanmeldingen binnen. Voor een organisatie, die zo’n festijn organiseert, is dat een prachtig moment. Het was een uitdaging om in een hele korte tijd het programma (met de naderende zomervakantie) samen te stellen. Ons doel was om één platform te creëren waar het aanbod overzichtelijk was. We zijn blij met hoe de samenwerking is verlopen."

Trots

Cindy Wognum, ook in dienst van Stichting Netwerk, is trots op het zomerprogramma, dat door veel instanties gedragen wordt. "Er zijn zoveel activiteiten voor elk wat wils en voor leeftijden van 4 tot 18 jaar. In verband met de richtlijnen van het RIVM, die we natuurlijk volgen, moet iedereen zich van tevoren even inschrijven voor alle onderdelen. Bijna 70% is gratis en voor de overige onderdelen wordt een kleine bijdrage gevraagd. Dat we zoveel aanmeldingen ontvingen, hebben we te danken aan het uitdelen van flyers op scholen en natuurlijk op social media gaven we veel aandacht aan Zomer in Hoorn."

Breed assortiment

De eerste Zomer in Hoorn, met 115 activiteiten door heel Hoorn, is voor ouders met kinderen die dit jaar niet op vakantie gaan, een mooie uitkomst. Vossenjacht, hockey, filmkids, sprookjesdag, tekencursus, koken, duiken, kickboksen en nog veel meer leuke dingen, wat allemaal op de website te zien is, wordt in totaal zes weken tijd afgewerkt. Veel sportverenigingen in Hoorn bieden zelf ook leuke activiteiten voor kinderen deze zomer. Zij organiseren deze activiteiten zelf, zonder tussenkomst van Stichting Netwerk of Team Sport. Aanmeldingen gaan ook via de verenigingen. Een compleet overzicht van deze zomerse activiteiten, ook van sportverenigingen en andere Hoornse aanbieders is te bekijken op www.sportencultuurhoorn.nl.

Locaties

Door heel Hoorn heen zijn er veel plekken waar kinderen samen kunnen komen: wijkcentrum De Zaagtand, wijkcentrum Kersenboogaard, wijkcentrum De Huesmolen, Westfries Museum, Stadsspeeltuin de Speelhoorn, Wielerbaan HRTC, Muziekschool Gerard Boedijn, Kanovereniging Flevo Hoorn, Wijkcentrum Grote Waal, Cruijfcourt Grote Waal en Centrale Bibliotheek Hoorn. Nu maar hopen op een mooie zonnige zomer.

De jeugd geniet met volle teugen en gelukkig geen harde wind en regen.