Manifesto's Speeltuin: zomeravondconcerten in de Speelhoorn

Algemeen
Singer-songwriter Marianne Ligthart.
Singer-songwriter Marianne Ligthart. (Foto: aangeleverd)

HOORN - Het Hoornse poppodium Manifesto organiseert een serie van vier intieme akoestische zomeravondconcerten in augustus in stadsspeeltuin de Speelhoorn, Holenweg 14 in Hoorn (naast het zwembad). In een intieme setting (op anderhalve meter) kunnen liefhebbers vanaf zaterdag 8 augustus vier zomeravonden genieten van bijzondere akoestische optredens in de sfeervolle speeltuin.

Zaterdag 8 augustus opent Manifesto de reeks met een West-Friese avond met Loes Fabienne, Johan Keeman en Marianne Ligthart en special guest Brent Emmerink.

Johan Keeman laat horen dat de donkere kanten van het leven niet altijd neerslachtig hoeven te zijn. De geboren West-Fries, waar vaker niet dan wel over emoties gesproken wordt, zingt over de innerlijke strijd die iedereen kent. Met een haast droog stemgeluid neemt Johan Keeman je in zijn oprechte en pure teksten mee in zijn overwegingen en geleerde levenslessen.

Mensen vergelijken Marianne Ligthart vaak met namen als Ilse de Lange, Alison Kraus en Dolly Parton. Als singer-songwriter weet ze overigens zelf ook heel goed hoe ze een eigen zuiver geluid moet neerzetten. Haar liedjes zijn puur en open, waar de één je wilt laten dansen laat de ander je weg dromen en weer een ander raakt je diep! Speciale gast deze avond is Brent Emmerink .

Support Loes Fabienne is een achttienjarige singer-songwriter uit Noord-Holland. Loes doet wat ze doet om haar persoonlijke verhalen te kunnen delen met haar publiek en zo mensen te raken. Haar repertoire bestaat uit popsongs met invloeden van folk, country en gospelmuziek.

Aanvang 19.30 uur. De avond duurt tot 23.00 uur. Tickets (zitplaatsen) zijn verkrijgbaar via www.manifesto-hoorn.nl.