Kapsalon in Hoorn in actie voor Marina

Algemeen
Voor de operatie van Marina is 105.000 euro nodig.
Voor de operatie van Marina is 105.000 euro nodig. (Foto: aangeleverd)

HOORN - Beauty- en Kapsalon Beloofd aan het Nieuwe Noord 50 in Hoorn komt zondag 27 september in actie voor Marina van der Kruijs (39) uit Hoofddorp, getrouwd en moeder van drie kinderen van 4, 8 en 15 jaar oud. Vijf kappers, onder wie de eigenaar van de kapsalon, staan tussen 11.00 en 15.00 uur klaar om klanten te knippen en om wenkbrauwen te epileren of te verven. De opbrengst gaat naar een goed doel: een levensreddende operatie voor Marina.

Als gevolg van complicaties bij het Ehlers Danlos Syndroom, een zeldzame bindweefselaandoening, kreeg Marina onlangs bij onderzoek in Spanje de diagnose CCI/AAI. Kort gezegd is er sprake van een ernstige nek-instabiliteit, waardoor aderen in haar hoofd bekneld zitten en er sprake is van herstenstam-compressie en een verhoogde druk van het hersenvocht.

Levensbedreigend

Deze aandoening zorgt ervoor dat Marina steeds minder kan. Indien er niets gebeurd kan het zelfs levensbedreigend zijn. In Nederland zijn er nog geen operatiemogelijkheden, omdat er nog te weinig kennis is over deze aandoening. Daardoor wordt de operatie niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Er is erg veel geld nodig voor de operatie: een totaalbedrag van 105.000 euro.

Dokter Vicenç Gilete van het Hospital Teknon in Barcelona is de enige neurochirurg in Europa die gespecialiseerd is en de kennis heeft van de complexe aandoeningen en Marina kan opereren. Hij spreekt van een zeer ernstige situatie en Marina moet drie of vier operaties laten uitvoeren zodat zij een betere kwaliteit van leven krijgt.

Afspraak maken

De kapsalon werkt 27 september alleen op afspraak. Bel 0229-295830. Marina kan alle steun hard gebruiken. Kijk voor meer informatie op www.laatmarinaleven.nl.