Bijzondere opening Hoorns concertseizoen

Algemeen
Het Tobalita Strijkkwartet.
Het Tobalita Strijkkwartet. (Foto: aangeleverd)

HOORN - Het Tobalita Strijkkwartet opent zondag 20 september samen met de Belgische zangeres Charlotte Haesen het concertseizoen in Hoorn met Café des Chansons. Het concert wordt georganiseerd door Concertstichting Johan Messchaert in Schouwburg Het Park. Na het afgebroken seizoen 2019-2020, waarin de stichting haar honderdjarig bestaan maar half kon vieren, is Café des Chansons een hoopvol nieuw begin.

Charlotte Haesen en het Tobalita Strijkkwartet spelen muziek spelen van onder andere Jacques Brel, Barbara Gainsbourg, Edith Piaf en zangeres Charlotte Haesen zelf. Een Franstalig programma, waarvan de cd-opnames eerder al lovend werden ontvangen.

Er is voor het concert een flink aantal publieksplaatsen beschikbaar en daarmee kan het publiek een volwaardig concert verwachten. De Othellozaal in Het Park wordt wel anders ingericht en de verwachting is dat dit alleen maar aan de intieme sfeer bij zal dragen.

Concertstichting Johan Messchaert organiseert al honderd jaar klassieke muziekconcerten in Hoorn. Ook komend seizoen is het gelukt om weer een hoogstaande serie samen te stellen met zeer talentvolle ensembles waaronder Combattimento en Trio Rodin. Het eerstvolgende concert, 25 oktober, is een solo-optreden van de internationaal zeer gerenommeerde celliste Larissa Groenveld.

Aanvang 11.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hetpark.nl. Meer informatie: www.messchaert.nl