Natuur en wetenschap bij Cinema Oostereiland

Algemeen
De film Fantastic Fungi kijkt met speciale filmtechnieken naar het ondergrondse netwerk van schimmels.
De film Fantastic Fungi kijkt met speciale filmtechnieken naar het ondergrondse netwerk van schimmels. (Foto: aangeleverd)

HOORN - Cinema Oostereiland vertoont zondag 27 september om 10.30 en 13.00 uur de film Fantastic Fungi. Fantastic Fungi kijkt met speciale filmtechnieken naar het ondergrondse netwerk van schimmels. In de film beargumenteren wetenschappers wat de waarde kan zijn van de kennis over paddenstoelen en schimmels voor het vinden van oplossingen in medische kwesties en milieuproblemen.

Fantastic Fungi wordt op het Oostereiland ingeleid door journalist Sanne Bloemink, schrijver van het boek De Wilde Wereld. Haar boek is een verslag van gesprekken met wetenschappers, kunstenaars en schrijvers over de vraag hoe mensen meer in verbinding kunnen komen met de natuur.

Puur Hoorn

Cinema Oostereiland is met het sideprogramma Cinema aan het Water partner van Puur Hoorn. De voorstellingen op 27 september maken onderdeel uit van een reeks van zes Puur Hoorn-natuurfilms, die voor de entreeprijs van twee euro worden aangeboden.

Galapagos

Zondag 25 oktober om 10.30 en 13.00 uur staat de film Galapagos op het programma over de unieke eilandengroep midden in de Stille oceaan bij Eucador. Galapagos wordt ingeleid door docent Fysische Oceanografie Stefanie Ypma. Meer informatie en kaartverkoop: www.cinemaoostereiland.nl.