IJsbaan De Westfries in Hoorn gaat weer open

Algemeen
Afbeelding
Foto: aangeleverd

HOORN - IJsbaan De Westfries is vanaf zaterdag 26 september weer geopend voor recreatief schaatsen. Om de veiligheid van de bezoekers en het personeel te kunnen waarborgen heeft De Westfries een aantal huisregels opgesteld en zijn de openingstijden aangepast. 

Het schaatsseizoen voor verenigingen is alweer enige tijd bezig en vanaf aankomend weekend kunnen ook de recreatieve schaatsers weer gebruik maken van de ijsbaan in Hoorn. Tijdens het openingsweekend zijn er twee leuke acties. Bezoekers kunnen voor twee euro komen schaatsen en zij kunnen net als andere jaren een 20- of 40- rittenkaart aanschaffen met korting. 

Er is extra ruimte gerecreëerd om vrij te kunnen bewegen en op een veilige manier de schaatsen aan en uit te doen. Alleen voor het tijdsblok van zondagochtend 09.00 uur tot 10.30 uur moet worden gereserveerd. Zo kan tijdens dit tijdsblok het aantal bezoekers beperkt worden. Reserveren kan via de website. 

“Ondanks COVID-19 doen wij er alles aan om onze gasten een leuke en veilige activiteit op het ijs te bezorgen. De aanpassingen die wij hebben gedaan zorgen voor meer beweegruimte, waardoor alle activiteiten weer doorgang kunnen vinden”, aldus locatiemanager Jakko Jan Leeuwangh. Bezoekers worden verzocht de huisregels goed door te lezen voordat zij naar de locatie komen.

Openingstijden

Om meer ruimte te bieden tussen recreanten en verenigingen zijn de openingstijden aangepast. De recreatieve openingstijden blijven gelijk, maar gedurende de weekdagen is de ijsbaan overdag geopend van 9.30 tot 16.30 uur. Op maandag en donderdag is De Westfries vanaf 12.00 uur gesloten. Dinsdag-, woensdag- en donderdagavond is de ijsbaan ook ’s avonds geopend vanaf 19.45 uur en op vrijdagavond zijn bezoekers welkom vanaf 20.30 uur.

De exacte openingstijden en huisregels omtrent COVID-19 zijn te vinden op www.optisport.nl/westfries .