Oranje Fonds steunt Jong Westfriesland in Actie

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

HOORN - Jong Westfriesland in Actie van Vrijwilligerspunt Westfriesland richt zich op het werven en binden van meer jongeren aan het doen van vrijwilligerswerk. Het project Jongerennetwerk, onderdeel van Jong Westfriesland in Actie, wordt onder andere gefinancierd door het Oranje Fonds. Vrijwilligerspunt verwacht dat de financiële ondersteuning van veertigduizend euro van het Oranje Fonds zal bijdragen aan het succes van het project Jongerennetwerk.

Bij het Jongerennetwerk kunnen jongeren, van veertien tot dertig jaar en woonachtig in West-Friesland, zich vrijwillig inzetten voor een ander. De jongere bepaalt zelf wanneer, waar en voor hoe lang hij vrijwilligerswerk doet. Op de vacaturebank van Vrijwilligerspunt staan tal van toffe vrijwilligersklussen voor jongeren. Lastig om zelf passend vrijwilligerswerk te vinden? Het team van Jong Westfriesland in Actie brengt maatschappelijke organisaties en jonge vrijwilligers bij elkaar. Jongerennetwerk is niet alleen een manier om iets bij te dragen aan de maatschappij, maar ook om werkervaring op te doen én het eigen netwerk te versterken.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het 28,7 euro miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Anoek Harder, projectleider Jongerennetwerk: “Wij zijn super blij dat het Oranje Fonds dit project van Vrijwilligerspunt heeft gekozen om financieel aan bij te dragen. Met dit aanzienlijke bedrag kunnen we nog meer jongeren enthousiasmeren om vrijwilligerswerk te doen. Maar ook maatschappelijke organisaties blij maken met jonge en enthousiaste vrijwilligers!”

Jongeren die interesse hebben, kunnen een mailtje sturen naar jwfinactie@vrijwilligerspunt.com. Meer informatie: www.vrijwilligerspunt.com/jwfinactie.