Ruud van Putten zet Volkswagendealer Broekhuis in het zonnetje

Algemeen
Petra en Ruud bij hun gloednieuwe Volkswagen. Rechts salesmanager Martin Lind.
Petra en Ruud bij hun gloednieuwe Volkswagen. Rechts salesmanager Martin Lind. Foto: Theo Annes

ZWAAG - Ruud en Petra van Putten kwamen maandagochtend 28 september hun gloednieuwe Volkswagen - een zevenzitter - ophalen bij Broekhuis aan de Marowijne in Zwaag. Op zich niets bijzonders, maar het stel uit Ursem had ook de redacteur van het Hoorns Nieuwsblad mét fotograaf uitgenodigd. De reden? Ruud en Petra wilden de Volkswagendealer graag in het zonnetje zetten. “Ze hebben ons zo ontzettend goed geholpen”, laat Ruud weten. “Dat verdient een stukje aandacht én natuurlijk een heerlijke taart.”

Door onbekende oorzaak waarbij zijn oogzenuwen afsterven, is Ruud sinds 2,5 jaar zo goed als blind. “Ik zie nu nog één procent, maar de kans is groot dat ik over een tijdje helemaal niets meer zie. Donker en licht kan ik nu nog onderscheiden en blauw is de enige kleur die ik nog enigszins kan zien. Vandaar ook deze blauwe Volkswagen”, lacht Ruud, die zijn positieve kijk op het leven niet verloren is. Noodgedwongen moest hij zijn eigen bedrijf opgeven. Met zijn vrouw Petra startte hij vorig jaar zorgboerderij De Ankerplaats in Ursem, dat aangesloten is bij stichting Landzijde. Kinderen ‘met een rugzakje’ komen daar om het weekend de dieren verzorgen, in de tuin werken of gezellig samen knutselen of een spelletje spelen. Een fijne plek waar de kinderen zich thuis voelen. “Natuurlijk willen we af en toe uitstapjes met ze maken, zoals naar het zwembad of een dierentuin. Daarom waren we op zoek naar een zevenzitter. Die auto hebben we in december 2019 bij Broekhuis besteld, maar helaas kwam toen corona om de hoek kijken”, vertelt Ruud.

Mooi gebaar

Martin Lind, salesmanager bij Broekhuis, vertelt verder: “De fabrieken lagen stil, waardoor de auto van Ruud en Petra niet geleverd kon worden. Dat vonden wij zó vervelend, dat we toen besloten om een leenauto beschikbaar te stellen die ze in de tussentijd konden gebruiken. Het verhaal van Ruud heeft ons erg geraakt en we vonden het niet meer dan logisch om hem op deze manier uit de brand te helpen.” Ruud vult aan: “En wij vinden het niet meer dan logisch om Broekhuis daarvoor te bedanken. Het is een heel mooi gebaar waarmee wij enorm zijn geholpen. Die persoonlijke betrokkenheid waarderen we heel erg.” Afgelopen maandag was het dan zover en kregen Ruud en Petra alsnog de sleutel van hun nieuwe Volkswagen overhandigd. “De auto is prachtig! Hier gaan we vast heel veel plezier aan beleven.”