Herfstvakantie in Museum van de 20e Eeuw in Hoorn

Algemeen
Knutselen in het Museum van de 20e Eeuw.
Knutselen in het Museum van de 20e Eeuw. Foto: aangeleverd

HOORN - Kinderen kunnen in de herfstvakantie in het Museum van de 20e Eeuw meedoen aan diverse gratis activiteiten. Ze kunnen knutselen en een spaarpot-clowntje maken en versieren, of ze gaan met de AudioTour door het museum en proberen de vragen van de speurtocht op te lossen. Voor hun (groot)ouders zijn er nog tot 1 november exposities te zien over de DDR en over het in de jaren negentig populaire kinderprogramma Telekids.

Voor alle leeftijden valt er veel te zien en te beleven in het nostalgische Hoornse museum dat al bijna tien jaar in de oude gevangenis De Krententuin op het Oostereiland is gevestigd. In twaalf zalen wordt het dagelijks leven in de afgelopen eeuw getoond: de eerste computers, maar ook oude schrijf- en telmachines. Oude keukentjes, huiskamers en winkeltjes. Maar ook ouderwets speelgoed, van Meccano tot Barbiepoppen, van treintjes tot poppen en beren.

DDR

Nog tot en met 1 november is de tentoonstelling ‘De Tastbare DDR’ te zien. Met honderden objecten die in voormalig Oost-Duitsland geproduceerd en gebruikt werden, maar soms ook in ons land werden aangeboden. Maar ook wordt de historie van De Muur verteld, over het ontstaan, de ontsnappingen en de val van De Muur en het land, inmiddels ruim dertig jaar geleden. .

Telekids

Ook voor de Telekids-expositie ‘De Pittige Telekids-Collectie’ valt op 1 november het doek. Tot die tijd kun je ontdekken wat Carlo Boszhard en Irene Moors op hun zolders jarenlang bewaarden en wat uit diverse archieven getoverd is. Van de eerste teksten tot de vele Carlo-petjes, het Pittige Tijden-decor en de pruiken en kledingstukken, het Telekids-decor met de desk en stoel, de leukste fragmenten en mooi bewaarde memorabilia en veel meer.

Reserveren

Meer informatie: www.museumhoorn.nl. Graag van tevoren reserveren. Bezoekers vanaf dertien jaar wordt gevraagd een mondkapje te dragen.