Opvolger gezocht voor tuinvrijwilliger Hans Timmerman

Algemeen
Na bijna twintig jaar trouwe dienst nam vrijwilliger Hans Timmerman onlangs afscheid.
Na bijna twintig jaar trouwe dienst nam vrijwilliger Hans Timmerman onlangs afscheid. Foto: aangeleverd

HOORN - MEE & de Wering zorgt ervoor dat 65-plussers en mensen met een beperking of chronische ziekte in Hoorn, Drechterland en Medemblik meer kunnen genieten van hun huis of tuin en dat praktische klusjes opgelost worden. Op 5 oktober nam Marieke Harder, coördinator vrijwilligers in Hoorn, afscheid van Hans Timmerman na bijna twintig jaar van trouwe dienst. MEE & de Wering is daarmee extra op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het stokje van Hans willen overnemen.

Dankzij de inzet van vrijwilligers bij MEE & de Wering kan het verschil gemaakt worden voor kwetsbare mensen. Vrijwilligers bij MEE & de Wering komen bij mensen thuis of in de tuin met een schat aan ervaring en kennis over een klus. Maar het gaat verder dan dat. Vrijwilligers hebben snel door waar het om gaat en wat belangrijk is naast de klus, namelijk; even tijd voor een praatje. Persoonlijke aandacht voor elkaar, dat maakt een dag toch extra waardevol.

Hart voor mens en groen

“Ik heb Hans leren kennen als een zeer inspirerende man met veel mooie verhalen en ontzettend veel kennis en liefde voor mensen en groen”, zegt Marieke. “Via een oproep in een blaadje kwam Hans bij ons terecht.” Hans wilde niet alleen van betekenis zijn voor een ander in de tuin, hij wilde ook zelf de mensen in zijn buurt wat beter leren kennen. “Ik vind het leuk om door mijn buurtje te fietsen en te weten wie waar een beetje woont.” Hans draagt hiermee bij aan de sociale cohesie in de buurt. “Je komt voor de tuin, maar het belangrijkste is het koffiepraatje.”

Duurzame oplossingen

Hans is een echte omdenker en gaat voor meer groen in de tuinen. Mensen denken vaak dat het onderhoudsvriendelijker is om de tuin vol te leggen met stenen. Maar met onderhoudsvriendelijke planten heb je minder werk aan je tuin. MEE & de Wering onderschrijft dit helemaal. Dit is een win-win-situatie: de wijk wordt groener, mensen hebben minder werk aan de tuin en het is voor de tuinvrijwilligers leuker en duurzamer om licht tuinonderhoud te verrichten.

Zin en tijd om het stokje van Hans over te nemen of benieuwd naar wat MEE & de Wering nog meer aan vrijwilligerswerk te bieden heeft? Bekijk dan de vrijwilligersvacatures op www.meewering.nl/ik-ben-vrijwilliger/vrijwilligersvacatures/. Bellen kan ook: 088-0075000.

MEE & de Wering biedt kwetsbare mensen en hun betrokkenen de juiste ondersteuning bij het vinden van oplossingen in de voor hen ontstane problematiek. De activiteiten van MEE & de Wering richten zich op preventie, individuele cliëntondersteuning en maatschappelijke dienstverlening.