Informatieavond over orgaandonatie in Bibliotheek Hoorn

Algemeen
Iedereen in Nederland van 18 jaar en ouder komt in het Donorregister te staan.
Iedereen in Nederland van 18 jaar en ouder komt in het Donorregister te staan. Foto: aangeleverd

HOORN - De afgelopen tijd hebben veel mensen een brief over het Donorregister ontvangen. Er wordt gevraagd om een keuze te maken. Maar welke keuze past bij jou? Donderdag 29 oktober organiseert de Bibliotheek Hoorn van 19.00 tot 20.00 uur een informatieavond over orgaandonatie. Belangstellenden kunnen hier met al hun vragen terecht bij een specialist. 

Op 1 juli is de nieuwe Donorwet ingegaan. Iedereen in Nederland van 18 jaar en ouder komt in het Donorregister te staan. Nog geen keuze gemaakt? Dan kun je die nog vastleggen. Wie geen keuze maakt, komt terecht in het register met ‘geen bezwaar’. Dit betekent dat je na jouw overlijden misschien donor bent. 

Veel mensen hebben nog vragen. Want wat is orgaandonatie eigenlijk? En wat is weefseldonatie? Hoe gaat het in z’n werk als je donor bent? En hoe is het voor jouw familie? Om deze en andere vragen te beantwoorden, komt ic-verpleegkundige Gina Brusche van het Dijklander Ziekenhuis naar de Bibliotheek Hoorn. 

Online meekijken

De gezondheid van de bezoekers en medewerkers van de bieb staat voorop. Er is beperkt plek in de bibliotheek. Wie er niet bij kan zijn of liever op afstand kijkt. kan online meekijken en vragen stellen. Na aanmelden wordt een mailtje met een link gestuurd. 

Aanmelden kan via www.bibliotheekhoorn.nl of 0229-219441. Het adres is Wisselstraat 8 in Hoorn.