Sinterklaascommissie Zwaag komt met sinterklaasthuisfeest

Algemeen
Sandra Boorsma (l) en Kelly Vriend van de Sinterklaascommissie Zwaag.
Sandra Boorsma (l) en Kelly Vriend van de Sinterklaascommissie Zwaag. Foto: Theo Annes

ZWAAG - Omdat de sinterklaasintocht en het feest in cultureel centrum De Plataan in Zwaag dit jaar niet door kunnen gaan, heeft de Sinterklaascommissie Zwaag een leuk alternatief bedacht. “We kunnen de kinderen in Zwaag toch niet in de kou laten staan? Daarom móesten we gewoon iets anders bedenken”, vertelt voorzitter Sandra Boorsma.

“We hebben een leuk sinterklaasfilmpje gemaakt: ‘Sinterzwaag Journaal, waar zijn de kinderen?’. Deze film kunnen kinderen zaterdag 28 november bekijken”, legt Sandra uit. “Ouders kunnen een tasje kopen, die gevuld is met iets lekkers, een kleurplaat, een klein cadeautje en de link naar de film.” Een tasje kost twee euro en is af te halen bij Karsten Travelstore, De Factorij 9 in Zwaag (op maandag gesloten).

Verrassing

“We hebben er een leuk verrassingselement aan toegevoegd. Het is namelijk de bedoeling dat ouders de Sint een beetje helpen en de cadeautjes verstoppen op de slaapkamers van de kinderen. Daarom is het belangrijk dat alleen de ouders zelf het tasje komen ophalen. De kinderen mogen van deze leuke verrassing natuurlijk niets weten! In het tasje zit een uitleg, zodat ouders goed voorbereid zijn.” Het filmpje is 28 november te zien, op elk gewenst tijdstip. Ook is het mogelijk om de film later nog te bekijken. “Op deze manier kunnen de kinderen in Zwaag genieten van een mooi sinterklaasthuisfeest!”

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de Sinterklaascommissie in Zwaag? Kijk dan op de Facebookpagina: Sinterklaasintocht Zwaag.