Tentoonstelling ‘Jan, Jans en de kinderen 50 jaar’ in Hoorn

Algemeen
Al een halve eeuw zijn de belevenissen van de bekende Hollandse familie te zien in Libelle.
Al een halve eeuw zijn de belevenissen van de bekende Hollandse familie te zien in Libelle. Foto: aangeleverd

HOORN - Het Museum van de 20e Eeuw toont vanaf 20 november de tentoonstelling ‘Jan, Jans en de kinderen, 50 jaar klein geluk in Libelle’. Al een halve eeuw zijn de belevenissen van deze bekende Hollandse familie te zien in Libelle. Samen met Redactie Libelle (DPG Media) heeft het museum een bijzondere presentatie gemaakt waarbij vijftig strips op XXL formaat zijn te zien. Maar ook vitrines boordevol met Jan, Jans en de kinderen.

Striptekenaar Jan Kruis, overleden in januari 2017, is de geestelijk vader van de wekelijkse strip. Maar hij is in feite ook de vader in de strip, want belevenissen van zijn eigen gezin waren de bron van inspiratie voor de familie Tromp. Zijn strip Jan, Jans en de kinderen verscheen op 12 december 1970 voor het eerst in Libelle, waarna Kruis de strip bijna dertig jaar lang wekelijks tekende. De strips verschenen ook in de vorm van albums. Kruis ging in 1999 met pensioen en droeg zijn levenswerk over aan Libelle’s Studio Jan Kruis.

Kom genieten van de grappige, ontroerende en voor iedereen herkenbare belevenissen van de familie Tromp en hun vrienden. Ontmoet ze levensgroot, bekijk de leukste strips, teken mee op de stripmuur of maak een Jan Jans en de kinderen-puzzel. Bezoekers kunnen op de bekende bank zitten en een selfie maken met de familie Tromp erbij!

In elke strip van Jan, Jans en de kinderen zitten ze: die herkenbare dingen uit het Nederlandse gezinsleven. Maar ook sociaal-maatschappelijke thema’s zoals vrouwenemancipatie en klimaatkwesties komen langs bij de familie Tromp. Meer informatie en reserveren: www.museumhoorn.nl. Deze expositie is tot en met 20 juni 2021 te zien. De officiële opening van de expositie is 20 november om 15.00 uur live te volgen via www.facebook.com/MuseumVanDeTwintigsteEeuw .