Hoorn-Noord gaat verder vernieuwen

Algemeen
Intermaris is voornemens om 89 woningen te slopen aan de Sint Jozefstraat en Sint Eloystraat.
Intermaris is voornemens om 89 woningen te slopen aan de Sint Jozefstraat en Sint Eloystraat. Foto: vincentdevriesfoto.nl

HOORN - De vernieuwing van de wijk Hoorn-Noord in Hoorn gaat door. Na verduurzaming en renovatie van diverse complexen en recentelijk de sloop/nieuwbouw van de Binneblijfstraat en Johannes Poststraat is woningcorporatie Intermaris voornemens 89 woningen te slopen aan de Sint Jozefstraat en Sint Eloystraat en deze te vervangen door ten minste 89 nieuwe sociale huurwoningen. De start van de sloopwerkzaamheden staat gepland voor begin 2023. De bewoners zijn inmiddels geïnformeerd over de plannen.

Het project betreft vier woongebouwen met in totaal 77 appartementen, 12 beneden-boven-woningen en 19 garageboxen aan de Sint Crispijnstraat. Een paar jaar geleden liet Intermaris een technisch onderzoek uitvoeren naar de staat van de woningen. Ook werd onder de bewoners een woonbelevingsonderzoek uitgevoerd. De conclusie van Intermaris en de gemeente is dat de woningen en garageboxen gesloopt worden. Dit is de enige verantwoorde optie. Met de nieuwbouw zetten Intermaris en de gemeente in op kwalitatief goede woningen, meer woonplezier en verbetering van de wijk.

“De bestaande woningen dateren van de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw”, vertelt Han Leurink, directeur Wonen en Vastgoed van Intermaris. “Ze zijn dusdanig verouderd dat ze na renovatie niet zouden voldoen aan de huidige eisen van kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid en woonplezier. Ik snap dat het geen leuke boodschap is om te krijgen dat je woning wordt gesloopt, maar ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe woningen zullen bijdragen aan prettig wonen in een fijne wijk. De huidige bewoners kunnen met voorrang verhuizen naar een andere woning en krijgen als de nieuwbouw gereed is, de mogelijkheid terug te keren naar een van de nieuwbouwwoningen.”

Afbeelding