Twee jubilarissen bij De Herleving in Zwaag

Algemeen
Basklarinetspeler Guus Janssen en dirigent Rolf Hoogenberg werden in het zonnetje gezet.
Basklarinetspeler Guus Janssen en dirigent Rolf Hoogenberg werden in het zonnetje gezet. Foto: aangeleverd

ZWAAG - Basklarinetspeler Guus Janssen is al 25 jaar lid van muziekvereniging De Herleving in Zwaag. Dinsdag 24 november werd hij bij de vereniging gehuldigd. Ook werd dirigent Rolf Hoogenberg in het zonnetje gezet voor zijn 12,5-jarig dienstverband bij De Herleving.

Het was de bedoeling om tijdens het lenteconcert op 14 april aandacht te besteden aan de twee jubilarissen, maar dat ging vanwege de corona niet door. Het werd vooruitgeschoven naar het winterconcert op 14 november. Toen in de loop van het jaar duidelijk werd dat ook dat niet haalbaar was, kwam De Herleving op het idee om tijdens de repetitie van 10 november de mannen in het zonnetje te zetten. Helaas ging op die datum de repetitie niet door omdat cultureel centrum De Plataan - waar De Herleving repeteert - twee weken gesloten werd. Dinsdag 24 november kon de vereniging weer repeteren en konden de jubilarissen eindelijk gehuldigd worden.

Stille kracht

Guus Janssen is een stille, hardwerkende kracht voor de vereniging, die begonnen is met het spelen op de klarinet en later is overgestapt op de basklarinet. Guus is twee voorzitter geweest van de vereniging en is nu actief in de concertcommissie en helpt met de website. Kortom: onmisbaar!

Motiveren

Tot zijn eigen verbazing behoorde dirigent Rolf Hoogenberg ook tot de jubilarissen. ‘Ben ik echt alweer zolang bij jullie in dienst?’, was zijn reactie. Rolf is in 2008 bij De Herleving vereniging begonnen en weet het voor elkaar te krijgen die oude vereniging, die in 2022 maar liefst 110 jaar bestaat, springlevend te houden. Hij weet de leden goed te motiveren, is zeer muzikaal en zorgt ervoor dat alle leden elke dinsdag weer blij komen repeteren. Zelfs in deze moeilijke coronatijd die van iedereen aanpassingen vraagt.

Muziekvereniging De Herleving hoopt dat zij snel weer iets van zich kan laten horen. Meer informatie over de vereniging is te vinden op www.herlevingzwaag.nl.