‘Gooi dat woordje ‘lijnen’ overboord’

Algemeen
Henriëtte Hummel van Cure4Life:
Henriëtte Hummel van Cure4Life: "Als je gezond eet, krijg je hormonaal gezien veel meer rust in je lichaam." Foto: vincentdevriesfoto.nl

HOORN - Goede voornemens horen bij een nieuw jaar. Stoppen met roken en drinken, meer sporten, maar natuurlijk ook: afvallen. Henriëtte Hummel is gewichtsconsulente bij Cure4Life in Hoorn en Alkmaar. Volgens haar komen in de maand januari niet meer aanmeldingen binnen dan in de rest van het jaar. “Overgewicht is een probleem dat het hele jaar bestaat. Wat ik momenteel vooral merk, is dat mensen de verantwoording voor zichzelf nemen. Ze zijn bang om corona te krijgen, omdat ze weten dat mensen met overgewicht meer kans hebben om op de intensive care terecht te komen. Des te belangrijker is het om in deze situatie aan jezelf te gaan werken.”

Henriëtte kijkt als eerste naar iemands persoonlijke situatie. “Aan de hand van bloedwaarden, meet- en weeggegevens en een uitgebreid vragenformulier krijg ik al veel informatie. Ook probeer ik de oorzaak van het overgewicht te achterhalen.” Veel mensen hebben al van alles geprobeerd. Waarom zou de methode van Cure4Life helpen? “Mijn manier van werken is effectief, omdat het een lange-termijn-traject is, met gewoon normaal eten wat je zelf in de winkel kunt kopen. Na het intakegesprek kijken we eerst hoe je je huidige voedingspatroon kunt afbouwen. Daarna brengen we het lichaam in balans met voeding die bij jouw lichaam past en kijken we hoe jouw lichaam reageert op bepaalde voeding. Daarna komen de richtlijnen laatste zorg ik voor richtlijnen voor de langere termijn.”

Op de vraag waarom afvallen bij veel mensen vaak mislukt, antwoordt Henriëtte: “Dat komt doordat er aan een lijnpoging een eind zit. Het is belangrijk dat je het woordje ‘lijnen’ overboord gooit en het besluit neemt om beter voor je lichaam te zorgen voor de langere termijn. Dat betekent een nieuwe manier van eten die bij jouw lichaam past. Afvallen heeft alleen zin als je weet hoe je daarna je lichaam in balans kunt houden.” En hoe zit het dan met al die aantrekkelijke, maar vaak ongezonde voeding om ons heen? “Dat hoeft totaal niet lastig te zijn. Als je weet wat erin zit, als je een verpakking leert lezen en weet wat bepaalde E-nummers in je lichaam kunnen doen, zal je het voedsel al minder aantrekkelijk vinden. Als je gezond eet, krijg je hormonaal gezien veel meer rust in je lichaam, minder last van een energiedip en word je blijer van jezelf. En het hoeft echt niet duur te zijn om gezond te leven. Wel vind ik dat de overheid veel meer kan doen op het gebied van gezond leven. Er zitten heel veel toevoegingen in bepaald voedsel, waardoor mensen meer kans hebben op kanker en diabetes type 2 bijvoorbeeld.”

Serieus je overgewicht aanpakken en aan je gezondheid werken? Neem contact op met Cure4Life via 06-23579555 of hhummel@cure4life.nl. Ook tijdens de lockdown kunnen mensen bij Henriëtte terecht. De praktijk is te vinden aan de Verlengde Lageweg 19 in Hoorn. Meer informatie: www.cure4life.eu.