Hoornse wethouder Bashara genomineerd voor ‘beste jonge bestuurder van Nederland’

Algemeen
Samir Bashara staat in de top 3 van ‘Beste Bestuurder jonger dan 40 jaar’.
Samir Bashara staat in de top 3 van ‘Beste Bestuurder jonger dan 40 jaar’. Foto: aangeleverd

HOORN - De Hoornse wethouder Samir Bashara is genomineerd bij de jaarlijkse verkiezing van de Beste Bestuurder. Deze verkiezing wordt sinds 2009 georganiseerd door Binnenlands Bestuur (vanaf 2014 in samenwerking met Necker van Naem).

Zo’n veertienhonderd lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers maakten van 18 november tot 6 december 2020 de selectie. Wie vonden zij uitblinken in het afgelopen jaar? En waarom? In de tweede ronde bepaalt het publiek wie van de genomineerden de beste bestuurder is.

Samir is samen met twee andere bestuurders genomineerd in de categorie ‘Beste Bestuurder jonger dan 40 jaar’. Hij wordt door de invullers omschreven als communicatief sterk en deskundig. Samir heeft op zijn stemmers veel indruk gemaakt met handelen rondom het complexe dossier Poort van Hoorn en het resultaat dat hij daarmee heeft behaald. ‘Met deskundigheid en gevoel loodst hij zijn raad door moeilijke dossiers’, zo stelt een van de stemmers. Samir zelf is enorm verrast door de nominatie, zo blijkt uit zijn reactie op LinkedIn: “Ik ben kennelijk door zoveel collega’s genoemd, dat ik bij de eerste drie zit. En dat raakt mij echt. Aan al die collega’s: grote dank! Ik sta dus in de top drie, maar of het uiteindelijk 1, 2 of 3 wordt... dat bepaalt u! En dan ga ik mijzelf nu even in de bovenarm knijpen.”

Stemmen kan tot en met 31 januari via www.bestebestuurder.nl. Op 4 februari wordt duidelijk wie de beste bestuurder van 2020 is. Tijdens Kompas, het jaarlijkse event van Binnenlands Bestuur, vindt de bekendmaking plaats. In lijn met het jaarthema ‘Digitale democratie’ is deze bekendmaking deels digitaal.