Extra jaar op basisschool? Dat kan bij Intermezzo-groep in Hoorn

Algemeen
Onderzoeksopdracht door leerlingen van de Intermezzo-groep.
Onderzoeksopdracht door leerlingen van de Intermezzo-groep. Foto: Dana

HOORN - Nog niet klaar voor de overstap naar de brugklas en liever nog een extra jaar op de basisschool? Dat is mogelijk bij de Intermezzo-groep van basisschool de Ichthus in Hoorn.

Sommige kinderen hebben door de lockdown een achterstand opgelopen, omdat ze onvoldoende geleerd hebben met alleen maar online lessen. Door een tussenstap te maken naar de Intermezzo-groep wordt voorkomen dat deze jongens en meisjes bij de overstap naar het voortgezet onderwijs de boot missen.

Het is belangrijk dat kinderen op het juiste en best passende niveau instromen op het voortgezet onderwijs. Daarnaast is de Intermezzo-groep uitermate geschikt voor kinderen die versneld de basisschool doorlopen hebben. Vaak zijn deze kinderen sociaal-emotioneel nog niet klaar voor de middelbare school. In de Intermezzo-groep wordt onder andere aandacht gegeven aan het ontwikkelen van een groei-mindset, leren leren en allerlei andere nieuwe vakken.

Nieuwsgierig geworden en meer weten? Bezoek de website: www.intermezzogroep.nl. Bel voor een persoonlijke afspraak 0229-216084 of mail naar info.intermezzo@stichtingpenta.nl .