Wethouder Broersma opent Zzp-huis Ruimte 28 in Zwaag

Algemeen
Timber Povee overhandigt een exemplaar van zijn boek aan wethouder Simon Broersma.
Timber Povee overhandigt een exemplaar van zijn boek aan wethouder Simon Broersma. Foto: Theo Annes

ZWAAG - Wethouder Simon Broersma opende donderdag 21 januari het Zzp-huis van Fiddler’s Publishing. Als openingshandeling kreeg hij een aantal stellingen over zzp’ers voorgelegd, waar hij kort en bondig op reageerde. In de beslotenheid van ‘Ruimte 28’ waar drie creatieve zzp’ers kantoor houden, gaf de wethouder in een gezellige theatrale huiskamersetting zijn kijk op het zzp-schap.

“Ik werk liever met zzp’ers, omdat ze onafhankelijke en flexibele mensen zijn”, verkondigde hij stellig. “Bij een grotere organisatie heb je met meerdere belangen te maken en dat kan nadelig zijn. Als beroepsgroep worden zzp’ers zichtbaarder en steeds meer rechten en plichten worden rechtgetrokken met die van werknemers. Wanneer ze gaan samenwerken, worden veel zaken makkelijker voor ze, zoals politiek lobbyen.”

Compleet verhaal

Wethouder Broersma was te gast bij webdesigner en schrijver Timber Povee, uitgever Johan Dijk en tekstschrijfster en fotografe Faralda Houthuijsen. Dit drietal verwacht ook samen sterker te staan. Elk blijft zijn eigen diensten aanbieden, maar samen kunnen ze grotere projecten op het gebied van communicatie uitvoeren. “Samen vertellen wij het complete verhaal, vertaald naar onze doelgroepen”, vindt Faralda Houthuijsen. “‘We combineren het beste van twee werelden”, stelt Povee. “Veel zzp’ers werken alleen op hun zolderkamer of op anonieme flexplekken. We zien nu al de eerste synergie, niet alleen voor onszelf maar ook voor klanten.” “Dat is ook een toegevoegde waarde”, vult Johan aan. “We zijn als creatieve ondernemers bezig met allerlei communicatiemiddelen. In deze nieuwe vorm hebben we een palet van print-, digitale en livecommunicatie.”

Ongepland leven

Een eerste samenwerkingsproject is het boek ‘Kijk maar even. Over de lol van een ongepland leven’. Simon Broersma kreeg tijdens de opening van het Zzp-huis het eerste exemplaar overhandigd door auteur Timber Povee.

Omdat tijdens de opening van het Zzp-huis geen gasten aanwezig konden zijn, is een samenvatting van de discussie te zien op www.fiddlerspublishing.nl. Dat is gelijk een voorbeeld van een communicatieproduct zoals de drie creatieve zzp’ers achter het Fiddler’s Zzp-huis aanbieden.

V.l.n.r.: Timber Povee, Faralda Houthuijsen en Johan Dijk. "Zzp’ers zijn sterker als ze samenwerken."