Hoornse jongeren gezicht van landelijke campagne ‘nog ff vol te houden’

Algemeen

HOORN - Donderdag 11 februari startte de campagne #nogffvolhouden waarin jongerenwerkers in Nederland alle jongeren een hart onder de riem steken in deze coronatijd. 

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft BVJong, een landelijke vereniging voor kinder- en jongerenwerkers, verzocht mee te werken aan een campagne die jongeren oproept nog even vol te houden. De campagne werd afgelopen week gelanceerd met een videoclip van de Hoornse rapper FLO mogelijk gemaakt door De Hoornse teamcoach jongerenwerk Jerrol Lashley, Christiaan Nana en zijn team jongerenwerkers.

Hoorn trapt campagne af

Jerrol Lashley is teamcoach bij Jongerenwerk Stichting Netwerk in Hoorn. Met zijn jongerenwerk is hij de afgelopen maanden opgevallen bij de landelijke organisatie BVJong mede door zijn inzet tegen wapenbezit onder jongeren met de hashtag #noshank. BVJong heeft Jerrol gevraagd of hij zorg wil dragen voor het campagne filmpje voor de aftrap van de campagne ‘nog ff vol te houden’. “Ik voelde me vereerd dat ze aan mij dachten bij deze campagne en wilde er graag aan meewerken” zegt Jerrol in een interview met het Hoorns Nieuwsblad.

De landelijke campagne

De landelijke campagne is bedoelt om er voor te zorgen dat jongeren niet vereenzamen in de tijd van corona. Jongerenwerkers in het hele land proberen het gesprek aan te gaan met jongeren. Zij roepen jongeren op een video van zichzelf online plaatsen met de hashtag #nogffvolhouden. De jongeren maken hierbij kans op prijzen.

Hoornse jongeren in videoclip

In de videoclip, die ondertussen al meer dan duizend keer is bekeken op Youtube, geeft de de Hoorsne rapper FLO een positieve draai aan de coronamaatregelen en rapt hij over de dingen die in deze vervelende coronatijd nog wel gedaan kunnen worden. Naast FLO zie je de 16-jarige Lara Christiaan uit Hoorn die, net als tijdens de officiele persconferenties de tekst in gebarentaal mee rapt. 

De videoclip is opgenomen in de Hoornse wijk Kersenboogerd. 

Stichting Netwerk doet meer

Jerrol Lashley en zijn team jongerenwerkers bieden naast de verschillende activiteiten voor jongeren, telefonisch hulp aan jongeren die problemen hebben. Ook tijdens de coronamaanden. Zo worden er onder andere coronaproof dansworkshops en sporten georganiseerd in de buitenlucht.

Meer informatie

Wilt u meer weten over Stichting Netwerk? Kijk dan op www.stichtingnetwerk.nl.

Jerrol Lashley, Teamcoach Jongerenwerk Hoorn