10.000 tulpen voor politie en brandweer

Algemeen
Laat iedereen meegenieten van de lente.
Laat iedereen meegenieten van de lente. (Foto: Pixabay)

HOORN - De Politie en Brandweer gaan door zware tijd: rellen, avondklok, corona maatregelen en mensen met korte lontjes. Daarom hebben LTO-noord en KAVB besloten om de medewerkers van de politie en in sommige gemeenten ook de brandweer te trakteren op een mooie bos tulpen.

Een hart onder de riem

In totaal worden er op maandag 22 februari ruim 10.000 tulpen uitgedeeld aan deze vakmensen. In de regio Westfriesland gebeurd dit om 10.00 uur bij het politiebureau in Hoorn.

#voorjaarinjebol

“Met deze actie geven we ook het startsein van Voorjaar in je bol.” aldus Trude Buysman. “Zet een vaas voorjaarsbloemen op je vensterbank. Laat iedereen meegenieten van het voorjaar. Het maakt de gehele straat gezellig.

Voorjaar is nieuw leven. In deze tijd hebben we allemaal behoefte aan hoop en nieuw leven.” Iedereen die een mooie foto maakt en deelt via social media #voorjaarinjebol, maakt kans op een toegangskaart voor de Keukenhof.

Bolbloemenbingo

Voor kinderen is er een bingokaart die ze via de basisschool krijgen. Ze moeten zo veel mogelijk verschillende bolbloemen in tuinen en ramen. Heb je de kaart vol, dan maak je kans op toegangskaarten voor het land van Fluwel.