Eerste paal geslagen voor 20 nieuwe sociale huurappartementen in Holenkwartier

Algemeen
Afbeelding
Foto: aangeleverd

HOORN - De bouw van de eerste 20 sociale huurappartementen in het Holenkwartier is begonnen. Scholtens Bouw uit Wognum realiseert de woningen en sloeg donderdag 4 maart de eerste paal de grond in. Het complex wordt naar verwachting opgeleverd in het voorjaar van 2022. In de nieuwe stadswijk realiseert Intermaris in totaal 80 appartementen. Het tweede complex met 60 woningen is volgens de planning klaar in 2023.

Het complex bestaat uit drie tweekamerappartementen en 17 driekamerappartementen, van 61 tot 73 m2. De woningen zijn aardgasvrij, worden op een duurzame manier verwarmd en zijn voorzien van zonnepanelen.
De wijk Holenkwartier wordt gebouw op het terrein van de voormalige Philipsfabriek. Dat is terug te zien in de architectuur van de appartementen; modern en industrieel, met bijvoorbeeld balkonhekken met de structuur van oude ponskaarten die in de fabriek gemaakt werden.
Het tweede complex, dat de naam Blok 14 draagt, wordt samen met toekomstige bewoners vorm gegeven. Zij buigen zich gezamenlijk over het ontwerp van het gebouw, de appartementen en de buitenruimtes. In Blok 14 vormen de bewoners een gemeenschap, waarin iedereen op zijn eigen manier bijdraagt aan een prettige woonomgeving.

Wonen, werken en ontspannen

De 80 sociale huurappartementen zijn ingebed in het vernieuwende concept van het Holenkwartier. In de wijk worden in totaal 400 woningen gebouwd. Enkele oude fabriekshallen blijven behouden en krijgen een nieuwe bestemming. Dit zorgt voor een industrieel karakter. De wijk kent allerlei voorzieningen voor wonen, werken en ontspannen. Zo komen er werkplekken, bedrijfsruimtes en ateliers, die de bedrijvigheid in de wijk moeten stimuleren. Ook is er ruimte voor horeca en winkels. De wijk wordt autoluw, met veel ruimte voor groen, en ligt op fietsafstand van het centrum en het Markermeer. Met het bijbouwen van de 80 appartementen komt Intermaris tegemoet aan de grote vraag naar betaalbare huurappartementen in stedelijk gebied.

De 20 woningen worden halverwege 2021 verhuurd via Woonmatch (www.woonmatchwestfriesland.nl). Om in aanmerking te komen voor de woningen dienen belangstellenden ingeschreven te staan bij Woonmatch. De huurprijs bedraagt circa € 630,- per maand.

Afbeelding
Afbeelding