Ditgitale Donderdag bieb Hoorn over complottheorieën

Algemeen
Waar ontstaan complottheorieën? Hoe herken je ze? Praat mee tijdens de online Zoomsessie.
Waar ontstaan complottheorieën? Hoe herken je ze? Praat mee tijdens de online Zoomsessie. Foto: Pixabay

HOORN - Doe mee met de online Zoomsessie over complottheorieën van Bibliotheek Hoorn. Sinds jaar en dag gaan ze hand in hand: crisissen en complottheorieën. Niet zo gek dus dat je er op dit moment veel voorbij ziet komen. En dat is best lastig. Want hoe herken je wat echt is en wat niet? Het is niet altijd even simpel, maar er zijn wel manieren om de echtheid van theorieën te checken.

Een complottheorie is simpel gezegd het idee dat er een samenzwering is. Online worden deze theorieën veel en makkelijk gedeeld. Gelukkig zijn er ook hulpmiddelen om echt van nep te onderscheiden. Wist je bijvoorbeeld dat je simpel kunt zien waar een foto vandaan komt? Zo kun je snel zien of een afbeelding echt is en bij het bericht hoort.

Zoomsessie

Waar ontstaan complottheorieën? Hoe herken je ze? En hoe voorkom je ruzies erover? Wel zo fijn om te weten. In de online Zoomsessie van donderdag 22 april om 19.00 uur wordt het allemaal besproken. Wie praat mee? Elke donderdag staat Bibliotheek Hoorn in het teken van digitale vaardigheden. Er worden tips gedeeld op social media en er zijn online Zoomsessies. Ook wordt elke maand een nieuwsbrief uitgestuurd met allerlei leuke tips en feitjes. Meer weten? Kijk op www.bibliotheekhoorn.nl/digitaledonderdag .