De Hoornse binnenstad is open

Algemeen
Bij besteding vanaf vijftig euro maak je kans op honderd euro shoptegoed. En dat tien weken lang!
Bij besteding vanaf vijftig euro maak je kans op honderd euro shoptegoed. En dat tien weken lang! Foto: Benno Ellerbroek

HOORN - De Hoornse binnenstad is open. Je mag weer shoppen zonder afspraak bij je favoriete winkels en genieten van een drankje op het terras. Fijn voor jou, nog fijner voor onze lokale ondernemers. Om dat te vieren maak je bij besteding vanaf vijftig euro kans op honderd euro shoptegoed. En dat tien weken lang!

We hebben er allemaal lang naar uitgekeken: de eerste stap in het openingsplan van het kabinet. Per 28 april vervalt de avondklok, mag je thuis twee personen ontvangen en zijn er versoepelingen in het onderwijs. Ook voor ondernemers begint de zon een beetje te schijnen. Alle winkels kunnen weer klanten ontvangen zonder winkelafspraak en de terrassen zijn in de middag geopend. De Hoornse ondernemers nodigen je van harte uit!

Prik & winactie

De Hoornse ondernemers hebben wat leuks bedacht. Om te vieren dat de binnenstad weer open is, maak je van 1 mei tot 10 juli kans op honderd euro shoptegoed. Hoe dat werkt? Simpel. Bij besteding vanaf vijftig euro krijg je in de winkel een prik & winkaart. Op de kaart staat jouw lotnummer. Vul jouw gegevens in via hoornsebinnenstad.nl. Iedere maandag maken we de weekwinnaar bekend. De winnaar ontvangt een Warenhuis Hoorn giftcard ter waarde van honderd euro. De giftcard is te verzilveren op warenhuishoorn.nl en fysiek in alle deelnemende winkels. Houd de social media kanalen van ‘De Hoornse binnenstad’ en je mailbox in de gaten!

Hoorn koop lokaal

Hoorn koop lokaal, zoek niet te ver. Onze prachtige binnenstad aan het water heeft leuke speciaalzaken en ruime zonnige terrassen. Kom langs voor een zomerse outfit, toffe sneakers, verse koffie, voorjaarsbloeiers en natuurlijk moederdagcadeaus. Op zaterdag staan naast de etenswaren ook de non-food kramen weer uitgestald. Neem tijdens het shoppen een break op het terras en geniet van een drankje in het voorjaarszonnetje.

Een veilig bezoek

De winkels zijn zoveel mogelijk open en bieden ruimte om veilig te winkelen. Het maximaal aantal bezoekers per winkel wordt bepaald door het winkeloppervlakte (één per 25m2). Het kan daardoor zijn dat je even buiten moet wachten. Kom op een rustig moment winkelen. Doordeweeks en in de ochtend is er minder bezoek. Kom ook zoveel mogelijk alleen, kinderen tot twaalf jaar uitgezonderd. Verder blijft de anderhalve meter afstand natuurlijk bestaan. Ook op het terras. Waar je nu met twee personen aan een tafeltje kunt genieten van al het lekkers van onze horecatoppers. Personen uit hetzelfde huishouden mogen natuurlijk wel een tafeltje delen.

Tot in de Hoornse binnenstad! Meer informatie: www.hoornsebinnenstad.nl