Dag van de Empathie nu ook in Hoorn

Algemeen
Julian Wijnstein.
Julian Wijnstein. Foto: aangeleverd

HOORN - Wat is empathie eigenlijk? En zijn wij zelf wel zo empathisch als wij denken? Vrijdag 14 mei staat een online uitzending in het teken van de Dag van Empathie. Gespreksleider Julian Wijnstein uit Hoorn leidt deze avond met drie belangrijke sleutelfiguren uit de maatschappij. Zij vertellen over hun ervaring in de gemeenschap en hoe zij vanuit empathie iets hebben ontwikkeld om anderen te helpen.

De Dag van Empathie is een jaarlijks terugkerend moment waarop iedereen in de samenleving samen kan komen om elkaar (opnieuw) te leren kennen. Tijdens verschillende activiteiten en initiatieven wisselen mensen verhalen, dromen, geschiedenissen en ervaringen met elkaar uit. Zo kan het zomaar zo zijn dat je jezelf zomaar kunt herkennen in verhalen van de ander, met wie je niks gemeen dacht te hebben. Op die manier leggen actieve bewoners en lokale organisaties de gezamenlijke basis voor meer empathie tussen de verschillende groepen in de Nederlandse samenleving. Zo worden er in steeds meer steden in Nederland empathische activiteiten georganiseerd. Nu ook voor het eerst in de regio Hoorn.

Kijk mee

De uitzending is op 14 mei van 19.30 tot ongeveer 20.45 uur. De uitzending is te volgen via de volgende kanalen: Alkmaar Centraal, via de pagina van We Promise, via Bibliotheek Kennemerwaard, via de bibliotheek Hoorn en via de pagina van de Dag van Empathie.