Boekenfeestje in Theater Het Pakhuis in Hoorn

Algemeen
Het duo Bakker & Godijn schreef de roman 'Ontsluierd'.
Het duo Bakker & Godijn schreef de roman 'Ontsluierd'. Foto: Jeroen Mies

HOORN - De roman ‘Ontsluierd’, geschreven door het duo Bakker & Godijn, wordt zondag 27 juni in Theater Het Pakhuis in Hoorn gelanceerd. Het boek is het eerste deel uit de serie Angela & Emma. Vorig jaar verscheen de intro in WEERZIEN, een novelle in pocketformaat. Het schrijversduo Bakker & Godijn lanceert het boek in de twee woonplaatsen van de auteurs.

De twee auteurs vonden elkaar in 2017 als uitgever en auteur. Drie jaar later vormden zij het duo Bakker & Godijn. Wat begon als een eenmalig project, mondde uit in een romanserie waarin de zussen Angela & Emma de hoofdrol spelen. Bakker is verantwoordelijk voor het personage Angela en Godijn voor Emma. De hoofdpersonages zijn onder de huid van beide schrijvers gekropen, zij ‘zijn’ elk hun personage.

Het schrijversduo zag het licht tijdens een schrijfuitdaging: samen een verhaal schrijven. Dit mondde al snel uit in een novelle met de titel WEERZIEN (2020). Al tijdens het schrijven lieten de karakters Angela & Emma de auteurs niet los en al snel werd gestart met de roman Ontsluierd, het eerste deel in de Angela & Emma-serie. Weerzien is een intro voor de roman, ook zonder de intro kun je Ontsluierd lezen.

Angela en Emma hebben een onbezorgde jeugd, lijkt het. Totdat Emma op achttienjarige leeftijd vertrekt en alle banden met haar familie verbreekt. Haar rugzak is gevuld met familiegeheimen die voor de buitenwereld onzichtbaar zijn, zelfs voor Angela. Na een ongemakkelijk weerzien, na vijfentwintig jaar, gaan de zussen Angela en Emma op zoek naar de geheimen uit hun verleden. Het pad van de confrontatie verloopt hobbelig, het zijn niet alleen de spoken van vroeger die hen lijken te achtervolgen. Angela & Emma is een roman met een diepere laag, die schuurt tegen een psychologische thriller. Net zoals de zussen soms de grenzen opzoeken, zo zoeken de auteurs die ook op.

Zaterdag 26 juni wordt de roman Ontsluierd voor genodigden gelanceerd bij BITS workspace in Roelofarendsveen en zondag 27 juni in Theater Het Pakhuis in Hoorn, waar het om 19.30 uur via een livestream wordt uitgezonden via het YouTube-kanaal van het theater. Kaarten voor de gratis livestream zijn via Theater Het Pakhuis te reserveren. Meer informatie: www.pakhuishoorn.nl of stuur een mailtje naar info@godijnpublishing.nl .