Bezoek Museum van de 20e Eeuw in Hoorn makkelijker

Algemeen
Bezoekers kunnen het museum op het Oostereiland vanaf 26 juni weer spontaan binnenwandelen.
Bezoekers kunnen het museum op het Oostereiland vanaf 26 juni weer spontaan binnenwandelen. Foto: aangeleverd

HOORN - Een bezoek aan het Museum van de 20e Eeuw is vanaf zaterdag 26 juni bijna weer als vanouds. Online reserveren én het dragen van een mondkapje is dan niet meer nodig. Volgens museumdirecteur Hans Stuijfbergen een belangrijke versoepeling die verantwoord is maar ook een bezoek aan het museum prettiger maakt.

Verder mogen er vanaf 26 juni tot vierhonderd bezoekers tegelijk in het museum in de oude gevangenis op het Oostereiland. “We houden ons aan de regels en daarom moeten onze bezoekers nog wel anderhalve meter afstand houden. Maar men kan gelukkig weer spontaan binnenwandelen. We merkten ook dat het online reserveren voor sommige ouderen lastig was. Ik verwacht met deze versoepeling langzaam weer naar de oude bezoekersaantallen te gaan. Dat is hard nodig want alleen dit jaar waren we al ruim vijf maanden gesloten. Gelukkig hebben we twee leuke tentoonstellingen, ‘50 jaar Jan Jans en de Kinderen’ en ‘Kijkbuiskinderen, 70 jaar KinderTV’, en zo hopen we weer veel bezoekers te trekken.”

Dankzij de nieuwe regels is een museumbezoek vanaf 26 juni een stuk makkelijker en leuker. Voor de bezoekers maar ook voor de musea zelf. Het Museum van de 20e Eeuw maakte immers ook extra kosten en bij de kassa kan de afhandeling nu ook sneller. Overigens wordt aan de bezoekers nog wel gevraagd of ze gezond zijn en men moet zich met een kort formuliertje registreren. Ook hanteert het museum voorlopig nog het eenrichtingsverkeer door het hele gebouw. Ook staan de tafeltjes van de koffiehoek nog uit elkaar. Bezoekers die wel al online gereserveerd hebben, kunnen de reservering bij de kassa tonen en hoeven zich dan niet op een formulier te registreren.

Meer informatie: www.museumhoorn.nl .