Vakantietips: met de auto op vakantie

Algemeen
Met de auto op vakantie geeft je veel vrijheid.
Met de auto op vakantie geeft je veel vrijheid. (Foto: Pexels)

REGIO - Met de auto op vakantie geeft je veel vrijheid op reis. Het voordeel van met de auto op vakantie gaan, is dat je kunt vertrekken wanneer je maar wilt. Zelfs als je een autovakantie boekt met een reisorganisatie! Je bent reuze flexibel: ook op je bestemming kun je nog overal naartoe met je eigen vervoersmiddel. Doe je voordeel met deze vakantietips voor een fijne autovakantie. Goede reis alvast!

Met je eigen auto of een huurauto?

Heb je geen eigen auto? Huur er dan een. Je kunt ter plekke op je vakantiebestemming een auto huren, maar ook met de huurauto vanuit Nederland vertrekken. Een auto huur je per dag, je betaalt dus precies voor de dagen dat je ‘m gebruikt. Je huurt een auto inclusief de benodigde verzekeringen.

Autoverzekering

Met je eigen auto op vakantie? Check je groene kaart of je autoverzekering geldig is in jouw vakantieland. Controleer ook of pechhulp in het buitenland bij je autoverzekering is inbegrepen. Ben je hiervoor niet verzekerd dan kan het raadzaam zijn een reisverzekering af te sluiten.

Vakantiesouvenier

Het grote voordeel van een autovakantie is ook dat je veel bagage mee kunt nemen. Niet alleen op weg naar je vakantiebestemming (denk aan: kleding, speelgoed en boeken...), maar ook op de terugweg. Wat is er leuker dan een mooi vakantiesouvenier mee naar huis te nemen! Dat hoeft dan niet te blijven bij die een fraaie sleutelhanger of dat mooie glaswerk. Je kunt nu helemaal los met het verzamelen van vakantieherinneringen.

Dakkoffer

Met een dakkoffer op je auto heb je er in één keer heel wat bagageruimte bij. Super handig dus om al je vakantiespullen mee te nemen.

Tip voor je bagage

Denk aan de maximum daklast van je auto én van de dakkoffer zelf. Stop alleen lichte bagage in een dakkoffer. Toch zware spullen? Leg de zwaarste spullen boven of tussen de dakdragers.

Bandenspanning auto vakantie

Grote kans dat je meer kilometers maakt tijdens de vakantie, op weg naar je vakantiebestemming. De juiste bandenspanning is belangrijk voor de wegligging en de veiligheid. De bandenspanning van een auto is bij een zwaardere belasting anders dan bij een lichtere belasting.

Tip voor de bandenspanning

Rijd je met meer bagage en/of personen dan moeten de banden harder worden opgepompt. Bandenspanning controleren? Dat doe je met een bandenspanningsmeter of bij tankstation. Wat de juiste bandenspanning is? Dat staat vaak aangegeven in het onderhoudsboekje van de auto.

Benzineprijs op vakantie

De benzineprijs aan de pomp is hoger dan ooit. Ga je met de auto op vakantie naar het buitenland en wil je weten hoeveel je kwijt bent voor brandstof? Kijk dan op een van de vergelijkingssites voor de actuele benzineprijs.

Tip: Vergelijk de benzineprijzen in Europa