Lunchconcert in Oosterkerk in Hoorn

Algemeen
Het orgel in de Oosterkerk in Hoorn.
Het orgel in de Oosterkerk in Hoorn. (Foto: aangeleverd)

Organist Erik Jan Eradus en basklarinettist Michel Duijves geven woensdag 28 juli om 13.00 uur een lunchconcert in de Oosterkerk, Grote Oost 58-60 in Hoorn. Het duo koos voor een niet alledaags programma.

Het publiek geniet van de verstilde Gammal Fäbodpsalm fran Dalarna van de Zweedse componist Oskar Lindberg. Het is gebaseerd op een zogenaamde Fäbodspsalm afkomstig uit de Zweedse streek Dalarna. Fäbodspsalmen zijn gezangen die in Zweden gezongen worden als het vee in het voorjaar naar de hoger gelegen weiden wordt gebracht. Ook Méditation van Eugène Charmon komt aan bod. Eugène Charmon, pseudoniem voor de in Meppel geboren Jan Bernard Worst, maakte vooral in de jaren vijftig van de vorige eeuw furore met zijn orkest en composities. 

Verder improviseert Erik Jan en Michel Duijves voert een werk uit dat hij zelf componeerde: Walking in Spirals.

Het concert duurt ongeveer een half uur. De toegang is gratis en na afloop wordt er een collecte gehouden. In verband met de veiligheidsmaatregelen rond corona moeten de bezoekers 1.5 meter afstand van elkaar houden en wordt hun aanwezigheid geregistreerd. Voor meer informatie, kijk op www.orgelconcerten-hoorn.nl.