Zomeravondconcert door organiste Petra Veenswijk

Algemeen
Organiste Petra Veenswijk in de Hoornse Koepelkerk.
Organiste Petra Veenswijk in de Hoornse Koepelkerk. Foto: aangeleverd

HOORN - De Delfste organist Petra Veenswijk geeft donderdagavond 5 augustus een orgelconcert in de Hoornse Koepelkerk. Als Internationaal concertorganist geniet zij in binnen- en buitenland bekendheid en geeft zij jaarlijks een groot aantal concerten. Haar repertoire omvat het gehele orgeloeuvre van oude tot en met de hedendaagse orgelliteratuur, met een speciale voorkeur voor het Frans symfonisch repertoire.

Maarschalkerweerd-orgel Stichting Concertfonds Hoornse Orgels is blij dat deze organiste, die zelf de vaste bespeler van het Maarschalkerweerd-orgel in Maria van Jessekerk te Delft is, het Maarschalkerweerd-orgel uit de Hoornse Koepelkerk zal gaan bespelen. Als kenner van dit type instrument is zij bij uitstek geschikt om het Maarschalkerweerd-orgel in de Koepelkerk optimaal tot klinken te laten komen.

Hoornse Koepelkerk

Programma Op het programma staan de Fantasie et Fugue in Es majeur van Camille Saint- Saëns, een integrale uitvoering van de Symphonie nr. van Charles- Marie Widor, Prélude et fugue in f moll van Marcel Dupré en de Toccata in D majeur van Marcel Lanquetuit. Tijdens het concert kan het publiek de verrichtingen van de organiste beneden in de kerk op een groot scherm volgen.

Organisatie 

Het concert begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur. De Koepelkerk ligt aan het Grote Noord 15 in Hoorn. De toegang is gratis en na afloop wordt er een collecte gehouden waarvan wij hopen dat iedereen naar vermogen daaraan zal bijdragen. I.v.m. met de veiligheidsmaatregelen rond Corona moeten de bezoekers 1.5 meter afstand van elkaar houden en zal hun aanwezigheid geregistreerd worden. Van te voren opgeven is niet nodig en ook het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht. Voor meer informatie: www.orgelconcerten-hoorn.nl.

Hoornse Koepelkerk.
Hoornse Koepelkerk.