Huttendorp Hoorn gaat door

Algemeen
De kinderwerkers zijn klaar voor huttendorp.
De kinderwerkers zijn klaar voor huttendorp. Foto: via Facebook

HOORN - Het Huttendorp Hoorn gaat dit jaar door. Er zijn enkele aanpassingen gedaan om het grootste timmerfeest van Noord-Holland-Noord gewoon door te laten gaan. Vanaf maandag 16 augustus tot en met vrijdag 20 augustus worden meer dan zeshonderd kinderen verwelkomd op het huttendorpterrein.

Ondanks dat het huttendorp met zeshonderd kinderen wat kleiner is, wordt ervoor gezorgd dat het weer een onvergetelijke week wordt. “Het is een grote uitdaging om voor iedereen in tijden van COVID-19 een veilig huttendorp te organiseren. We hebben een aantal grote aanpassingen gedaan in het programma”, aldus de nieuwe voorzitter Tim van de Wiel. “Op zondag kunnen de kinderen bijvoorbeeld gespreid over de middag hun petje en armbandje ophalen. Daarnaast worden de kinderen alle dagen coronaproof afgezet in de vorm van een ‘Kiss and Ride’. Helaas kunnen het kijkuurtje voor de ouders en de picknick niet doorgaan. Ook zullen onze vrijwilligers zich aan de anderhalve meter-regel moeten houden: geen avondspellen of met z’n allen eten. In kleinere groepen wordt voor een leuk alternatief gezorgd. Dit alles is een uitdaging voor ons, maar als dit nodig is om het allerleukste timmerfeest te organiseren, dan zetten wij ons daar vol voor in.”

Kerngroep Huttendorp Hoorn

Tim van de Wiel: “Dit jaar is een uniek jaar. Netwerk is een kerngroep van elf enthousiastelingen gestart om de organisatie van huttendorp op zich te nemen. In de voorgaande vijftien edities was Stichting Netwerk leidend en hadden wij, Kinderwerk Hoorn, een rol in de uitvoering. Dit jaar pakken wij voor het eerst de leiding en ondersteunt en coördineert Stichting Netwerk ons. Voor ons is dit eerste jaar geslaagd als ouders, vrijwilligers en vooral de kinderen eigenlijk geen verschil merken en de leukste week van het jaar beleven!”