Fractie Tonnaer Hoorn: ‘benoem Levi Noë tot stadsdichter’

Algemeen
"Al een flinke tijd staat Levi in de startblokken om te schrijven voor en over Hoornse inwoners en organisaties", aldus Roger Tonnaer namens de fractie.
"Al een flinke tijd staat Levi in de startblokken om te schrijven voor en over Hoornse inwoners en organisaties", aldus Roger Tonnaer namens de fractie. Foto: Pixabay

HOORN - Fractie Tonnaer heeft in april van dit jaar voorgesteld Levi Noë te benoemen tot stadsdichter van Hoorn. “Al een flinke tijd staat Levi in de startblokken om te schrijven voor en over Hoornse inwoners en organisaties”, aldus Roger Tonnaer namens de fractie. “Voor de tweede keer roept Fractie Tonnaer op om Noë’s talent niet voor de stad verloren te laten gaan en hem op korte termijn te benoemen tot stadsdichter.” De fractie heeft een brief opgesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders Hoorn.

“Per brief van 26 april 2021 hebben wij voorgesteld Levi Noë te benoemen tot stadsdichter van Hoorn. Vanuit de kunst- en cultuursector kregen wij goede recensies over hem. Woordkunstenaar Noë beschikt de gave van het woord en is goed in staat de corona-afstand van 1,5 meter tussen inwoners met warmte en humor te verkleinen. Volgens wethouder Bashara (NHD, 29 april 2021) is het voorstel om Noë te benoemen tot stadsdichter ‘pronken met andermans veren’. Ondanks de ferme uitspraak van wethouder Bashara is het college van B&W, drie maanden na ons schrijven van 26 april jl., nog steeds niet voornemens om Noë te benoemen tot stadsdichter. Al een flinke tijd staat Noë in de startblokken om te schrijven voor en over onze inwoners en organisaties. Wij verheugen ons nu al op de roerende gedichten die hij ongetwijfeld zal maken bij het afscheid van een of meer wethouders in het voorjaar van 2022. Fractie Tonnaer wil u nogmaals oproepen om Noë’s talent niet voor de stad verloren te laten gaan, hem op korte termijn te benoemen tot stadsdichter en hem daarbij de creatieve ruimte te verschaffen die daarvoor nodig is.”

Vriendelijke groet, namens Fractie Tonnaer,

Roger Tonnaer, gemeenteraadslid